Nipte nederlaag tegen Telstar

01 maart 2019

Beloftenploeg verliest met 0-1.

Jong FC Utrecht speelde vandaag haar tweede wedstrijd deze week. Na het duel met TOP Oss afgelopen maandag nam de beloftenploeg het vandaag op tegen Telstar. Na aan kwartier spelen zorgde Anass Najah voor de eindstand op het scorebord: 0-1.

Het is de 75e minuut van de wedstrijd. Jong FC Utrecht kijkt al een lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft is het offensief van de beloftenploeg begonnen en vuren de Domstedelingen een aantal schoten af op het doel van de club uit Velsen-Zuid. Vanuit het niets countert Telstar richting het doel van Fabian de Keijzer. Christopher Mamengi moet aan de noodrem trekken en ontvangt zijn tweede gele kaart. Het tiental Domstedelingen moet genoegen nemen met een 0-1 nederlaag.

Openingstreffer
De Witte Leeuwen zijn de eerste die het doel treffen deze avond. Vanaf de linkerkant wordt de bal voorgegeven richting het doel van Fabian de Keijzer. Geen ruimte om uit te halen, geen ruimte om te passen en dus eindigt de bal uit de kluts voor de voeten van Anass Najah. De nummer 15 van Telstar neemt de bal aan en vuurt de bal richting het doel van De Keijzer. De doelman kan alleen maar toekijken hoe de bal in de rechterbovenhoek eindigt: 0-1.

Kruipen
Met centimeters komt Jong FC Utrecht in de buurt van het zestienmetergebied van Telstar. Waar de ploeg van trainer/coach Robin Pronk in de eerste helft nog erg veel moeite heeft met Telstar, is het in het begin van de tweede helft vrijwel alleen maar te vinden op de helft van de Witte Leeuwen. Twee kansen voor Nick Venema worden gered door doelman Wesley Zonneveld. Ook de schuiver van Jonas Arweiler weet de 26-jarige doelman te keren. Het lukt Jong FC Utrecht maar niet om net te laten bollen.

Jong PSV
Volgende week vrijdag komt de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk weer in actie. Dan neemt Jong FC Utrecht het op tegen de beloftenploeg van PSV. Om 20:00 wordt er afgetrapt op De Herdgang.

Jong FC Utrecht –Telstar 0-1 (0-1)
15. Anass Najah 0-1

Gele kaarten: Terell Ondaan (Telstar), Shaquill Sno (Telstar), Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht), Anass Najah (Telstar), Wai-Tsun Dai (Jong FC Utrecht)

Rode kaart: Christopher Mamengi, twee keer geel (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 356.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Shayne Pattynama, Christopher Mamengi, Junior van der Velden, Ruben Hoogenhout; Wai-Tsun Dai, Mohamed Mallahi, Dragos Albu (45. Reda Akmum); Nick Venema (62. Tashreeq Matthews), Jonas Arweiler, Keelan Lebon (75. Rayan el Azrak) 

Opstelling Telstar:
Wesley Zonneveld; Rodney Lopes Cabral, Frank Korpershoek, Elso Brito (55. Kick Groot); Shaquill Sno, Anass Najah, Sven van Doorm (83. Darren Rosheuvel), Melle Springer; Terell Ondaan, Ahmad Mendes Moreira (75. Karim Rossi), Danny van Haaren