Jong FC Utrecht verliest van TOP Oss

25 februari 2019

Ondanks eigenaardig doelpunt met lege handen geëindigd.

Jong FC Utrecht verliest vanavond met 1-2 van TOP Oss. Bryan Smeets opende namens de Ossenaren de score. Door het eigenaardige doelpunt van Ruben Hoogenhout leek het erop dat de beide ploegen de punten zouden delen. De late treffer van Norichio Nieveld bracht daar verandering in: 1-2.

De Domstedelingen kijken na bijna een uur tegen een 0-1 achterstand aan. Kansen komen er niet en de ballen die richting het doel van Nick Olij gaan willen maar niet tegen de touwen eindigen. Het lijkt erop dat De Domstedelingen niet gaan scoren vanavond, totdat Ruben Hoogenhout besluit om de bal voor te geven. De verdediger ziet zijn voorzet op wonderbaarlijke wijze in het doel eindigen: 1-1. Het is het keerpunt in de wedstrijd.

Beslissing

Nadat Ruben Hoogenhout de gelijkmaker binnenschiet regent het kansen voor Jong FC Utrecht. De Domstedelingen controleren de wedstrijd en het heeft er alle schijn naar dat Jong FC Utrecht hier als winnaar van het veld kan stappen. Niets is wat het lijkt zodra TOP Oss een corner krijgt in de 75e minuut. De hoekschop eindigt bij Niels Fleuren die met een hakje zijn collega Norichio Nieveld bereikt. De verdediger twijfelt geen moment en rost de bal achter doelman Maarten Paes: 1-2.

Schaarste

In de eerste helft zijn de kansen op één hand te tellen. TOP Oss is het meeste aan de bal, maar tot grote kansen komen de Brabanders niet. Voorzetten van Smeets eindigen niet bij de juiste man en pogingen van de gebroeders Rommens vliegen over het vangnet. Doelman Maarten Paes hoeft in de eerste 45 minuten niet in actie te komen. Jong FC Utrecht heeft minder balbezit maar is daarentegen wel het dichtstbij een openingstreffer. Mallahi raakt in de openingsfase van de wedstrijd de bal verkeerd en ziet zijn schot aan de verkeerde kant van de paal eindigen. Ook pogingen van Keelan Lebon en Jonas Arweiler eindigen niet achter Nick Olij.

Telstar

Veel tijd hebben de Domstedelingen niet om deze nederlaag te verwerken. Aankomende vrijdag wacht alweer een wedstrijd voor de beloftenploeg van FC Utrecht. Zelfde tijd, zelfde locatie maar een andere tegenstander: Telstar. Tickets zijn HIER verkrijgbaar, in de Fanshop en op vrijdag openen om 19:00 de kassa’s.

Jong FC Utrecht – TOP Oss 1-2 (0-0)

  1. Bryan Smeets 0-1
  2. Ruben Hoogenhout 1-1
    75. Norichio Nieveld 1-2

Gele kaarten: Norichio Nieveld (TOP Oss), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Niels Fleuren (TOP Oss), Olivier Rommens (TOP Oss), Delano Ladan (TOP Oss), Mehdi Lehaire (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 324

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Christopher Mamengi, Shayne Pattynama (81.Tim Freriks); Wai-Tsun Dai (64. Mehdi Lehaire), Dragos Albu (82. Giovanni de la Vega), Tim Brinkman; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Keelan Lebon

Opstelling TOP Oss:

Nick Olij; Hennos Asmelash, Dennis Janssen Norichio Nieveld, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Philippe Rommens, Bryan Smeets, Olivier Rommens; Ragnar Oratmangoen (56. Delano Ladan), Huseyin Dogan