Jong FC Utrecht treft Telstar op Zoudenbalch

01 maart 2019

Beloftenploeg aast op driepunter tegen Witte Leeuwen.

Voor de tweede keer deze week is Sportcomplex Zoudenbalch het decor van een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. Vanavond (vrijdag) neemt Jong FC Utrecht het op tegen Telstar. Het treffen met de Witte Leeuwen begint om 20.00 uur.

Afgelopen maandag speelde het beloftenteam van FC Utrecht op Zoudenbalch ook al een competitiematch. TOP Oss was te gast aan de Koningsweg, waar zich een wedstrijd ontvouwde waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken. Toch gingen de punten mee naar Noord-Brabant; het werd 1-2. “Het is vooral frustrerend, omdat we wel zien dat we in deze wedstrijd in fases prima mee kunnen”, zei trainer/coach Robin Pronk na het duel met de Ossenaren. “In die momenten spelen we gewoon een gelijkwaardige wedstrijd tegen een volwassen en ervaren ploeg. Het zou mooi zijn als we daar minimaal een punt aan kunnen overhouden. Dat had vandaag gekund, maar ook in de afgelopen weken. Het is voor ons telkens net niet.”

Slechte februarimaand voor Telstar
Tegenstander Telstar heeft in februari vier partijen gespeeld en daarin steeds niet de weg naar het net gevonden. De Witte Leeuwen verloren afgelopen maand achtereenvolgens van MVV Maastricht (2-0), RKC Waalwijk (0-3), TOP Oss (1-0) en Jong Ajax (0-2). Na 26 van de 38 speeldagen staat de ploeg uit Velsen-Zuid op de zestiende plek van het klassement, met elf punten meer op de teller dan het Utrechtse beloftenteam dat hekkensluiter is.

Aan elkaar gewaagd
Eerder dit seizoen bleken Jong FC Utrecht en Telstar, op het kunstgrasveld van het Rabobank IJmond Stadion, aan elkaar gewaagd. In het slotkwartier van de wedstrijd maakten de Noord-Hollanders toen het verschil. De inmiddels weer vertrokken Argentijn Facundo Lescano opende vanaf de strafschopstip de score en routinier Toine van Huizen bepaalde de eindstand op 2-0.

Kassa’s om 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstar begint vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, die om 19.00 uur open gaat. Niet van de partij? FC Utrecht doet via Twitter live verslag van de match. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma van FOX.