Jong FC Utrecht speelt bijzonder duel met Go Ahead Eagles

11 februari 2019

Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van vanavond (maandag) in het teken van oud-speler Leon de Kogel.

Een heel bijzondere editie van Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles belooft het vanavond (maandag) te worden in Stadion Galgenwaard. Het Keuken Kampioen Divisie-treffen tussen de talenten uit de Domstad en de ambitieuze ploeg uit Deventer staat namelijk in het teken van oud-speler Leon de Kogel. De partij begint om 20.00 uur in Stadion Galgenwaard.

Voormalig spits van zowel FC Utrecht als Go Ahead Eagles (en VVV-Venlo, Almere City FC en UE Cornella) De Kogel raakte afgelopen zomer op Malta betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De Houtenaar vocht voor zijn leven en moest en moet, als gevolg van het ongeluk, veel medische kosten maken.
 
De recette van de wedstrijd van vanavond komt ten goede aan De Kogel, evenals de opbrengst van het programmaboekje FC Today, dat volledig over De Kogel gaat en vanavond á 2 euro aan te schaffen is bij de ingangen van Stadion Galgenwaard. De symbolische aftrap van Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles wordt verricht door De Kogel.
 
Puntenjacht
De spelers van Jong FC Utrecht zijn er alles aan gelegen hun puntenrekening van 2019 te openen. De beloftenploeg uit de Domstad verloor dit jaar achtereenvolgens van koploper FC Twente, derde periode-koploper RKC Waalwijk en het ondanks een tegenvallende plek op de ranglijst sterk ingeschatte NEC. Op eigen veld voor een stunt zorgen tegen Go Ahead Eagles, dat zal de missie zijn. Bepaald geen sinecure die succesvol uit te voeren, ook gelet op het onderlinge resultaat eerder dit seizoen. Tijdens de eerste speeldag van de jaargang liep Jong FC Utrecht in De Adelaarshorst tegen een 5-0 nederlaag aan.
 
Druk opvoeren
Voor nummer drie van het klassement Go Ahead Eagles is een driepunter in Utrecht bittere noodzaak om de druk op nummer twee FC Den Bosch op te voeren en enigszins in het spoor te blijven van koploper FC Twente, dat nu weliswaar één partij meer speelde dan het team uit Deventer, maar ook tien punten meer op de teller heeft staan.
 
Kom kijken vanavond!
Tickets voor de wedstrijd Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside. Het belooft een bijzondere avond te worden; alle reden te komen kijken dus!
 
Openhartige De Kogel doet zijn verhaal
Onlangs zocht de mediacrew van FC Utrecht oud-speler Leon de Kogel op. Openhartig vertelde de Houtenaar over hoe een auto-ongeluk op Malta zijn leven voor altijd veranderde. Bekijk het item: