Jong FC Utrecht met versterkingen naar NEC

01 februari 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in Goffertstadion.

Jong FC Utrecht mag vanavond (vrijdag) aan de bak in Nijmegen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk treedt in het Goffertstadion aan tegen NEC. De Gelderlanders werden voor de start van het seizoen nog als één van de titelkandidaten getipt, maar staan op plek 15, vier plaatsen boven Jong FC Utrecht.

Afgelopen maandag nog kwam de beloftenformatie van FC Utrecht in actie. Op Sportcomplex Zoudenbalch was RKC Waalwijk, de huidige nummer 10 van het klassement, met 1-2 te sterk voor de Domstedelingen. “Jammer dat die goal dan weer niet valt. En dat je net als tegen NEC en Roda JC, en vorige week in Enschede tegen FC Twente, weer met een doelpunt verschil verliest”, zei oefenmeester Pronk na afloop van de partij tegen de Brabanders.

Nipte nederlaag
Zoals al door Pronk aangehaald: eerder dit seizoen verloor Jong FC Utrecht op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van de Nijmegen Eendracht Combinatie. Nick Venema scoorde de 1-0 in die partij, waarna namens de Nijmegenaren Anass Achahbar de 1-1 maakte en Sven Braken in de vijfde minuut van de blessuretijd ook nog voor de 1-2 zorgde. Achahbar werd onlangs teruggezet naar het tweede elftal van de rood-groen-zwarten, die inmiddels ook niet meer beschikken over Braken, die aan FC Emmen is verhuurd.

Vier versterkingen
De kern van Jong FC Utrecht werd de voorbije weken versterkt met vier spelers. De aanvallers Tim Freriks (overgekomen van FC Groningen), Keelan Lebon (gehuurd van Paris FC) en de middenvelders Tashreeq Matthews (gehuurd van Borussia Dortmund) en Wai-Tsun Dai (gehuurd van Oxford United). Lebon speelde in beide competitieduels na de winterstop (FC Twente-uit en RKC Waalwijk-thuis) mee, Matthews maakte tegen de Waalwijkers zijn eerste speelminuten. In het Goffertstadion kunnen Freriks en Dai mogelijk hun Jong FC Utrecht-debuut maken.

Meer te weten komen over Tim Freriks? Bekijk het item:

Een nadere kennismaking met Wai-Tsun Dai? Kijk dan deze video:

Live verslag via Twitter, kijkje achter de schermen via Instagram Stories
De wedstrijd NEC – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in Nijmegen om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in het FOX Sports-programma Keuken Kampioen Divisie. Voor live verslag van de wedstrijd, volg FC Utrecht op TwitterEen kijkje achter de Nijmeegse schermen krijg je via Instagram Stories