Pronk: 'Het blijft frustrerend'

01 maart 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de nederlaag tegen Telstar.

Jong FC Utrecht verliest haar tweede wedstrijd in een week tijd. Na de 1-2 tegen TOP Oss eindigt het duel met Telstar vandaag in 0-1. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Die is er eigenlijk niet eens zozeer. Je verliest ‘m twee keer met één goal verschil en je was twee keer dichtbij een gelijkspel.” Antwoordt Trainer/coach Robin Pronk op de vraag wat het verschil is met de nederlaag tegen TOP Oss. “Een aantal spelers hebben veel moeite om zo kort op elkaar twee wedstrijden te spelen. Dit hebben we al een aantal keren gehad, maar dat is spelen op dit niveau tegen fysieke tegenstanders.”

 

Pronk baalt met name van het verschil in doelpunten. “Het blijft maar elke keer frustrerend dat je er ook nu weer met één goal verschil verliest en dus niet tot een resultaat komt.” Jong FC Utrecht kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken. “We zijn de tweede helft veel hoger druk gaan zetten en volle bak proberen om naar voren te komen. Daarom kwamen we beter in de wedstrijd en kregen we een aantal kansen. Door de rode kaart kwamen we met tien man te staan. Dat is zonde. Natuurlijk is dat jeugdigheid, maar in wedstrijd 27 moet je daar wel van geleerd hebben.”