Hattrick Druijf bezorgt Jong FC Utrecht nederlaag

01 februari 2019

Domstedelingen verliezen in Nijmegen.

Jong FC Utrecht keert met lege handen terug naar de Domstad. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk verliest met 4-1 van NEC. Nick Venema scoorde het enige doelpunt namens Jong FC Utrecht.

Het is de 43ste minuut van de wedstrijd en het Goffertstadion staat op om te applaudisseren voor een doelpunt van NEC. Aanvaller Ferdy Druijf is op dreef deze avond en zorgt zojuist met zijn derde doelpunt ervoor dat de beide elftallen met een 4-1 tussenstand de rust in gaan.

Utrechtse treffer
De Domstedelingen kijken nog maar net tegen een 2-0 achterstand aan of de bal ligt er aan de andere kant weer in. Werkelijk vanuit het niets scoort Jong FC Utrecht zijn eerste treffer van de avond. Vlak nadat Mike Trésor Ndayishimiye de 2-0 binnentikt voor NEC trapt Jong FC Utrecht af. Mohamed Mallahi krijgt de bal aangespeeld, dribbelt tot de achterlijn en geeft de bal voor. Nick Venema staat daar waar een spits hoort te staan en rost de bal in de touwen: 2-1.

Okita
Jonathan Okita zorgt, naast aanvaller Ferdy Druijf, voor het meeste gevaar van NEC. De vleugelspeler dribbelt langs verdedigers en strooit met passes. Zo dribbelt de Belgische voetballer na ruim een kwartier spelen langs twee verdedigers. Okita ziet vervolgens zijn poging net langs het doel eindigen. Nog geen vijf minuten later probeert Okita het van de linkerkant. Zijn voorzet eindigt dit keer bij de tweede paal, daar waar Mike Trésor Ndayishimiye klaar staat om de bal binnen te tikken.

Leon de Kogel
De beloftenploeg van FC Utrecht komt maandag 11 februari weer in actie. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk neemt het dan op tegen Go Ahead Eagles. Deze Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd staat in het teken van Leon de Kogel. De recette van de wedstrijd komt ten goede aan de medische kosten die de voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles heeft gemaakt en moet maken, nadat hij afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. Wil jij erbij zijn? Koop dan HIER je tickets!

NEC – Jong FC Utrecht 4-1 (4-1)
15. 1-0 Ferdy Druijf
23. 2-0 Mike Trésor Ndayishimiye
23. 2-1 Nick Venema
26. 3-1 Ferdy Druijf
43. 4-1 Ferdy Druijf

Gele kaarten: Joey van den Berg (NEC), Nick Venema (Jong FC Utrecht), Randy Wolters (NEC), Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 7.125