FC Utrecht Worldwide: Een drukke deadlineday

06 februari 2019

Deze week in de spotlight: Erik Pieters, Marko Maletic, Bilal Ould-Chikh, Erixon Danso en Matty Willock.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een update over oud-spelers van FC Utrecht die vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog van club wisselden.

Erik Pieters. Je zou er een boek over kunnen schrijven, vermoedelijk. Prachtige loopbaan. International. Eredivisie-ervaring. Geschitterd in de Premier League. Nou, zou je zeggen: dan pak je als je hem vastlegt als Franse Ligue 1-staartploeg flink uit. Foto’s, video, lijvig persbericht: schreeuw het maar van de daken!

Nee, nauwelijks iets van dat alles. En misschien was het ook wel daarom dat er op DeadlineDay – de laatste dag waarop de wintertransfermarkt open was – wel zo weinig aandacht was voor de overstap van voormalig FC Utrecht-speler Pieters van Stoke City naar Amiens SC. Met een websitebericht van precies 26 woorden werd door zijn nieuwe club zijn komst naar daar bekendgemaakt.

Maletic wapen in promotiestrijd
In Parijs pakten ze wat meer uit met een aanwinst met een FC Utrecht-verleden die op DeadlineDay werd vastgelegd. Paris FC – de club waarvan de Utrechters eerder in de maand januari Keelan Lebon op huurbasis overnamen – maakte melding van het vastleggen van Marko Maletic. De club uit de Franse hoofdstad huurt de oud-jeugdspeler van de Domstedelingen tot en met het einde van dit seizoen van KSV Roeselare. Maletic gaat bij Paris FC – clubslogan, vrij vertaald: Een Kapitale Ambitie – trachten bij te dragen aan de promotie naar Ligue 1. Op dit moment staat Paris FC in Ligue 2 op plek 4.

Ould-Chikh treft Utrechter in Denizli
Ook op DeadlineDay getekend voor een club die uitkomt op het tweede niveau, maar dan in Turkije: Bilal Ould-Chikh. De voormalig FC Utrecht-speler zette zijn handtekening onder een contract van Denizlispor, dat in de Turkse 1. Lig aan kop gaat en er met Ould-Chikh voor wil zorgen dat het volgend seizoen in de Süperlig speelt. In de kleedkamer van Denizlispor treft Ould-Chikh vooral veel Turkse spelers, maar ook een Utrechter: Ismail Aissati. De in de Domstad geboren international van Marokko is één van de sterkhouders van het team waarvan Ould-Chikh nu ook deel uitmaakt.

Danso brengt X-factor naar Egersunds IK
Ojan Bijan. Zo heet de trainer van Egersunds IK, een club die speelt op het derde niveau van Noorwegen. Het is bovendien de nieuwe oefenmeester van voormalig speler van FC Utrecht Erixon Danso. De international van Aruba is door ‘EIK’ met veel bombarie gepresenteerd. Begrijpelijk ook, want een speler van het kaliber van Danso, die kom je in de derde divisie van Noorwegen waarschijnlijk echt niet elke dag tegen. “Erixon is een speler met de X-factor”, jubelde Bijan op de site van Egersunds IK. “We hebben een topvoetballer vastgelegd. Hij geeft ons verschillende spannende dimensies in ons aanvallende spel.”

Veelzijdige Willock opnieuw verhuurd
“We zijn heel blij dat we zo’n veelzijdige speler voor de rest van het seizoen aan ons kunnen binden”, vertelde voetbaldirecteur Selim Gaygusuz op de website van Crawley Town over Matty Willock. De middenvelder, die enige tijd ook voor FC Utrecht uitkwam en eerder dit seizoen het Schotse St. Johnstone diende, is door Manchester United verhuurd aan de ploeg die speelt in League Two – het vierde niveau van Engeland. “Matty komt van Manchester United, dus we weten dat hij training heeft gehad van coaches van wereldklasse op een accommodatie die miljoenen Britse ponden heeft gekost. Dus ik ben er zeker van dat Matty er klaar voor is belangrijk te zijn voor Crawley Town.”

Volgende week aflevering 32 van FC Utrecht Worldwide!