FC Utrecht Wordwide: George blinkt uit in Abu Dhabi

13 februari 2019

Deze week in de spotlight: Leroy George, Richairo Zivkovic en Leon de Kogel.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: de topvorm van Leroy George, opnieuw nieuws over Richairo Zivkovic en een video over voormalig spits Leon de Kogel.

Met Bani Yas is voormalig speler van FC Utrecht Leroy George uitstekend begonnen aan de tweede helft van het voetbalseizoen in de Verenigde Arabische Emiraten. Ga maar na: een 4-0 zege op laagvlieger Al Fujairah (inclusief een assist van George) en vervolgens een 1-2 uitzege op Al Wasl. George? Die verzorgde in die match de assist op de 0-1, en maakte zelf de 0-2. Hij is, zoals ze dat dan zeggen, een heel grote meneer bij Bani Yas. Een smaakmaker. Een sterkhouder. Een sterspeler.

Het is mede dankzij de productiviteit van George – 15 partijen speelde hij tot nu toe dit seizoen, en de aanvaller was bij 12 doelpunten rechtstreeks betrokken – dat Bani Yas meedraait in de subtop van het klassement. De fans uit Abu Dhabi genieten vooral van de tandem die George vormt met Pedro Conde. Die Spanjaard, met een verleden bij onder meer Atlético Madrid C (inderdaad, het derde team van Atlético), is met 12 treffers clubtopscorer. Conde vaart wel bij de aanvoer die hij krijgt van George, die na avonturen in Azerbeidzjan, Turkije en Australië helemaal op zijn plek lijkt in de Verenigde Arabische Emiraten.

Geen Zwitserland maar China?
Een aanvaller die met name in de Belgische pers veelbesproken is de laatste weken, is Richairo Zivkovic. De oud-speler van FC Utrecht wordt met regelmaat gekoppeld aan buitenlandse clubs. Zo was er eind januari sprake van dat de Nederlands jeugdinternational KV Oostende zou gaan verruilen voor FC Sion, maar tot een move naar Zwitserland kwam het uiteindelijk niet voor ‘Zivko’. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws wordt nu gespeculeerd over een Chinees avontuur voor Zivkovic. De aanvaller is, zo stelt het medium, ‘dicht bij een definitieve overgang naar een Chinese tweedeklasser’. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

‘Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven’
Eerder deze week stond de wedstrijd Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles in het teken van Leon de Kogel. De oud-speler van onder meer FC Utrecht raakte afgelopen zomer betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De opbrengst van de wedstrijd en diverse andere initiatieven zoals een crowdfunding, kwamen ten goede aan de medische kosten die de voormalig spits heeft gemaakt en moet maken, als gevolg van het ongeluk. De opbrengst: 23.778 euro. De Kogel, die de symbolische aftrap van de wedstrijd verrichtte, nam na afloop van de wedstrijd ook even de microfoon. “Ik houd van jullie”, aldus de geëmotioneerde Houtenaar. “Ik wil iedereen super bedanken voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt.”

Bekijk de video over de memorabele avond in Stadion Galgenwaard: