FC Utrecht verwelkomt 7500ste YouTube-Abonnee

22 februari 2019

Kijkcijferkanon Pietje Tomassen geeft clubkanaal flinke boost.

Een mijlpaal op YouTube vandaag (vrijdag) voor FC Utrecht: de 7500ste abonnee is een feit. De laatste week nam het aantal abonnees een vlucht, niet in de laatste plaats dankzij een video over kijkcijferkanon Pietje Tomassen, die bij FC Utrecht – PSV te gast was en werd gevolgd door de reporter van FC Utrecht.

Behoorde FC Utrecht op toonaangevende sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram de afgelopen jaren qua aantal volgers al tot de subtop van de Eredivisie, op YouTube bleef de FC uit de Domstad wat achter. Een maand of tien geleden stond FC Utrecht op plek 11 van de Eredivisie, gekeken naar het aantal YouTube-abonnees. Inmiddels behoort de club ook in dat klassement tot het linkerrijtje – en het einde van de opmars lijkt nog niet in zicht.
 
FC Utrecht plaatst nagenoeg dagelijks een nieuwe video op YouTube. Op dat kanaal kan onder meer worden gekeken naar samenvattingen van wedstrijden, reportages, interviews en unieke rubrieken zoals het speciaal voor YouTube ontwikkelde ‘Top 4’.
 
De video over het bezoek van Utrechter Pietje Tomassen aan FC Utrecht werd inmiddels bijna 150.000 keer bekeken en leverde naast die vele duizenden views ook de nodige nieuwe abonnees op.
 
Nog geen abonnee van het YouTube-kanaal van FC Utrecht? Abonneer je dan nu!