FC Utrecht verliest oefenduel met FC Volendam

05 februari 2019

Op Sportcomplex Zoudenbalch verliezen de Domstedelingen met 0-1.

FC Utrecht speelde vandaag een besloten oefenduel met FC Volendam. Tien minuten voor tijd zorgt Nick Runderkamp voor de einduitslag op het scorebord: 0-1.

Nog vijf minuten te spelen. FC Utrecht kijkt tegen een 0-1 achterstand aan. De bal? Die bevindt zich in het zestienmetergebied van FC Volendam. Meerdere spelers proberen de trekker over te halen maar het lukt niet. Uiteindelijk komt er een schot die over het Volendamse doel heen vliegt. De Domstedelingen komen maar niet tot scoren vandaag.

Volendamse treffer
Tien minuten voor tijd beslist Nick Runderkamp de wedstrijd. Rodney Antwi, oud-speler van FC Utrecht, kapt een verdediger uit en speelt de aanvaller van FC Volendam aan. Runderkamp twijfelt geen moment en schuift die bal achter doelman Nick Marsman.

Speldenprikken
In de eerste helft worden er vooral speldenprikken uitgedeeld. De grootste kansen in de eerste 45 minuten zijn voor de tegenpartij van vandaag. De Volendammers zijn een aantal keer erg dichtbij de openingstreffer. Een schot van de linksachter eindigt hard in het zijnet en een intikker wordt maar net naast het doel van Nick Marsman geschoten. Ook de Domstedelingen weten het doel bijna te vinden. Gyrano Kerk dribbelt na een half uur spelen langs drie verdedigers. Zijn schot rolt helaas net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Speelminuten
Voor Michiel Kramer zijn dit zijn eerste speelminuten in het eerste van FC Utrecht. De aanvaller wordt vaak opgezocht. De spits is met zijn lengte een belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede. Kramer heeft zelf ook nog de mogelijkheid om zijn officieuze debuut te belonen met een doelpunt. De aanvaller wordt weggestuurd door een mooie steekpass van Othmane Boussaid. Doelman Mitchel Michaelis kan met zijn tenen nog redding brengen. Ook voor doelman Nick Marsman zijn dit weer zijn eerste minuten in het eerste van FC Utrecht. De doelman is lang bezig geweest met zijn revalidatie en is vandaag met een aantal reddingen weer belangrijk voor zijn team.

FC Utrecht – FC Volendam 0-1 (0-0)
81. Nick Runderkamp 0-1