FC Utrecht O17 krijgt loon naar werken

16 februari 2019

O17 is de beste in een wedstrijd met veel kansen aan beide kanten.

Na twee nederlagen en twee gelijke spelen is de eerste overwinning in de kampioenspoule binnen voor FC Utrecht O17. Bij Vitesse op Papendal werd een verdiende 1-3 overwinning behaald.

"Niets op af te dingen" zei een tevreden trainer Rudy Jansen in zijn slotpraatje. "We hebben weer veel energie in de wedstrijd gestopt, vaak ook best goed voetbal gespeeld, en nu dus ook loon naar werken gekregen tegen deze tegenstander. We zijn lekker in vorm en als we dit door weten te zetten, kunnen we nog mooie dingen laten zien". Jansen doelde met dat laatste op de een maand eerder geleden 0-2 thuisnederlaag tegen datzelfde Vitesse, waarin de Utrechters ook een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg waren, maar, omdat ze verzuimden de kansen te benutten, uiteindelijk de deksel op hun neus kregen.

De Utrechtse talenten hadden dus wat recht te zetten en begonnen prima aan de wedstrijd. De Arnhemse opbouw werd ontregeld en er ontstonden kansen. Met de laatste pass waren de aanvallers van O17 echter slordig. Desondanks was Juruël Bernadina dicht bij de 0-1, nadat hij met een fraaie steekpass was weggestuurd door Nathan Holder. Bernadina schoof de bal echter oog in oog met Vitesse goalie Kevin Gadellaa langs de voor Utrecht verkeerde kant van de paal. Vitesse kwam daar goed weg, maar werd na zo'n kwartier spelen toch wat sterker en dat leidde dan ook meteen tot een Arnhemse voorsprong. De overigens weer uitstekend spelende Jaden Airewele, tsjonge wat legt die een energie in zijn spel, maakte een ongelukkige overtreding vlak voor het Utrechtse strafschopgebied. De vrije trap kon Utrecht keeper Ahmed Azmi niet goed verwerken, zodat de bal opnieuw kon worden ingebracht. Vitesse spits Mike Cyubahiro veranderde deze inzet zodanig van richting dat Azmi kansloos was: 1-0. Misschien niet geheel verdiend, maar dat telt niet en Utrecht was toch even van slag. Vlak voor rust kwam Utrecht langszij: een vroege voorzet van rechtsachter Denso Kasius werd door spits Özcan Yasar binnengewerkt.

Na rust was het initiatief alweer snel voor de Domstedelingen en was na 10 minuten de verdiende voorsprong daar, een prima pass van Ibrahim El Kadiri op Yasar werd door de laatste afgerond en al snel kon Utrecht de wedstrijd beslissen toen Yasar onderuit werd gewerkt binnen de beruchte lijnen. Oussama Alou zag zijn strafschop echter gekeerd door keeper Gadellaa. Alou nam echter revanche voor deze misser door even later Yasar weg te sturen waarna Yasar met  een mooie lob zijn hattrick kon voltooien en voor de 1-3 kon zorgen. Utrecht trok deze stand over de streep, al gaf het in de slotfase slordig nog een aantal kansen weg. Keeper Azmi zorgde met een tweetal mooie reddingen in één tegen één situaties dat Vitesse niet dichterbij kon komen.

"15  1-0  Mike Cyubahiro
"39  1-1  Özcan Yasar
"51  1-2  Özcan Yasar
"60  1-3  Özcan Yasar

Opstelling FC Utrecht O17:  Ahmed Azmi, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck, Nathan Holder, Juruël Bernadina, Jaden Airewele, Özcan Yasar, Oussama Alou ("62 Kiet Scholten), Ibrahim El Kadiri ("74 Fabio Hendriksen).