FC Utrecht O14 wint in winderig Den Haag

10 februari 2019

O14 moet waakzaam zijn voor onderschatting.

Het waaide flink in Den Haag en dat deed het gedurende de gehele wedstrijd. FC Utrecht dat, zoals het wilde, de eerste helft de wind in de rug had scoorde tweemaal. Twee fraaie goals ook van de mee opgekomen Alvaro Henry en een schitterende vrije trap die mede dankzij de wind in de bovenhoek verdween. Rafik El Arguioui zette zijn handtekening hieronder.

De sportieve Hagenaren maakten het de Utrechters niet moeilijk in de eerste helft waardoor keeper Kay weinig te doen kreeg. Vele kansen werden gemist. Het weer mag hier nimmer gebruikt worden als oorzaak. Held, vd Haar, Jager, Henry konden het doel niet vinden en schoten op de keeper, over en voorlangs. De keeper van ADO bleek in bloedvorm, zo ook in de tweede helft.

Na de rust met wind tegen was het verrassend eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Ook al had ADO letterlijk de wind mee, figuurlijk gesproken was dat anders. Men kwam weinig van de eigen helft af waardoor, ondanks het niet sprankelende spel van de Domstedelingen, het eenrichtingsverkeer bleef. De score had aanzienlijk groter kunnen uitvallen dan de uiteindelijke score van 4-1. Goals van Easmon (een slim uitgespeelde vrije trap) en een prachtige goal die op naam kwam van Elvic Jager, maar waarbij de naam van de voorbereider, Milan Paanakker, zeker genoemd mag worden droegen bij tot deze stand. Een ongebruikelijke slordigheid in de achterhoede betekende in de laatste seconde de eretreffer voor ADO die bleven strijden en dit dus zeker verdiende.

Al met al een goede les voor de jonge Domstedelingen dat onderschatting, en het daarom niet nastreven van perfectie, niet de gewenste score op het scorebord brengt.

Structureel goed spelen is moeilijk maar het streven ernaar is iets wat verder ontwikkeld dient te gaan worden. Dat dit gaat lukken staat als een paal boven water. De staf heeft staf het volste vertrouwen in haar kanjers. Echter, vanzelf zal dit niet gaan.

Aanstaande dinsdag oefenen de mannen weer en tegenstander zal sv Houten o15-1 zijn. Vrijdag wacht de oefenwedstrijd tegen Vitesse. Een week waarin streven naar perfectie centraal zal staan.

Winnen is leuk, alleen kun je pas maximaal genieten als je winst koppelt aan een gevoel dat je jezelf maximaal hebt uitgedaagd.