Eerste profcontract voor jeugdinternational Mikki van Sas

22 februari 2019

Keeper voor drie seizoenen verbonden aan FC Utrecht.

De Utrechtse jeugdinternational Mikki van Sas en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden van een overeenkomst waardoor Van Sas tot medio 2022 verbonden is aan FC Utrecht. Het contract van de jonge keeper, die dan 15 jaar is, gaat in op 1 juli 2019.

Van Sas zette zijn eerste stappen als voetballer bij stadsgenoot USV Hercules, waarna hij de overstap maakte naar FC Utrecht. Vorig jaar werd de keeper al geselecteerd voor trainingsdagen met Oranje Onder 15, waarmee hij eerder dit jaar afreisde naar Spanje voor het spelen van een Vierlandentoernooi.

“Mikki is een complete en moderne keeper in wording, die precies past bij FC Utrecht en het keepersprofiel van de club”, stelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij blinkt uit in het meevoetballen en in de een-op-een-situaties. Dat we Mikki voor drie seizoenen hebben vastgelegd, zegt voldoende over het vertrouwen dat we in hem en zijn ontwikkeling hebben. We zijn er trots dat we hem voor FC Utrecht hebben kunnen behouden ondanks de vele interesse uit binnen- en buitenland.”