'Een geweldig initiatief'

12 februari 2019

FC Utrecht en KNVB organiseren zaalvoetbalcompetitie met RAC-clubs.

FC Utrecht heeft samen met de KNVB een zaalvoetbalcompetitie op poten gezet. Aan de competitie, waarvan de wedstrijden worden gespeeld in de Utrechtse sporthal Nieuw Welgelegen, doen naast de jeugdteams van FC Utrecht ook pupillen van FC Utrecht’s RAC-clubs mee.

“Een geweldig initiatief”, aldus Manager Academie Jelle Goes van FC Utrecht over de indoor competitie. “Deze competitie draagt bij aan het ontwikkelen van het voetbal en de spelers uit de regio. Het is bovendien een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken met de KNVB en onze RAC-clubs.”
 
De competitie, voor Onder 10, Onder 11 en Onder 12-teams, zorgt ervoor dat de jonge voetballers op een andere manier worden uitgedaagd dan ze gewend zijn. “Spelers komen in de zaal terecht in andere situaties, waarbij ze nog sneller moeten denken en handelen. En dat op kleine veldjes, met een andere ondergrond dan ze gewend zijn en een ander soort bal dan waarmee normaliter gespeeld wordt”, zegt Goes. “Dat alles draagt bij aan de ontwikkeling en het spelplezier van de spelers. We hopen dat deze mooie samenwerking jaren blijft duren.”
 
Naast jeugdteams van FC Utrecht doen ook ploegen van vv De Meern, Jonathan, Geinoord, Kampong en COV Desto mee aan het eerste seizoen van de indoor competitie.