'Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven'

11 februari 2019

Ruim 23 duizend euro ingezameld voor oud-speler Leon de Kogel.

De opbrengst van de inzamelingsacties voor Leon de Kogel is 23.778 euro. De voormalig voetballer van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles kreeg vanavond (maandag), rondom de wedstrijd Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles die in het teken van hem stond, twee cheques uitgereikt. Het bedrag komt ten goede aan de medische kosten die de voormalig spits heeft gemaakt en moet maken, nadat hij afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk.

Een door supporter Carolien van Meel opgezette crowdfundingactie leverde 16.150 euro op. Daar kwam een bedrag van 7.628 euro bij; de som van de recette van de wedstrijd, de verkoop van een speciale editie van programmaboekje FC Today, een donatie van de spelersgroep van FC Utrecht alsmede de verkoop van speciale door Maison van den Boer gemaakte Leon de Kogel-koeken.

“Twee volksclubs laten hier vanavond zien dat ze hun oud-spelers niet snel vergeten”, zei voorzitter Teun den Hartog van SupportersVereniging FC Utrecht tijdens een toespraak in de rust. Voor aanvang van de partij had ook aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht al het woord genomen. De captain richtte zich tot De Kogel. “Geniet, en laat alle warmte naar je toekomen”, vertelde Janssen.

Toen nam De Kogel, die de symbolische aftrap van de wedstrijd verrichtte, ook even de microfoon. “Ik houd van jullie”, aldus de geëmotioneerde Houtenaar. Na afloop van de match zei De Kogel: “Ik wil iedereen super bedanken voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt.”