Beloftenteam op zegejacht op Zoudenbalch

25 februari 2019

Jong FC Utrecht komt vanavond (maandag) in actie tegen TOP Oss.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar neemt Jong FC Utrecht het op tegen TOP Oss. De laatste wedstrijd van speelronde 26 van dit seizoen begint aan de Koningsweg in Utrecht om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht gaat op jacht naar de eerste zege van het jaar 2019. Het zoet van de overwinning proefden de Utrechtse talenten nog niet. Er werd met één doelpunt verschil verloren van FC Twente en RKC Waalwijk, met twee doelpunten verschil verloren van Jong AZ, Go Ahead Eagles en MVV Maastricht en met drie goals verschil een nederlaag geleden tegen NEC. “We zitten elke keer aan de verkeerde kant van de score”, concludeerde trainer/coach Robin Pronk een dag of tien geleden in de catacomben van De Geusselt, waar MVV Maastricht zijn team had verslagen. “Met thuiswedstrijden tegen TOP Oss en Telstar voor de boeg is het zaak dat we punten gaan pakken. Willen we dat doen, dan zullen we beter moeten verdedigen - minder goals incasseren.”

Te veel tegentreffers
Daar zit, zo laat de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst zien, hem voor de Utrechtse talenten de crux. Scoren doet het team van Pronk voldoende; het maakte bijvoorbeeld slechts één treffer minder dan tegenstander TOP Oss, dat op plaats tien van de ranglijst staat. Maar tegentreffers krijgen de beloften uit de Domstad meer dan welke andere ploeg in de competitie; zestig stuks, vijf meer dan de ploeg die het één na vaakst moet incasseren: FC Dordrecht.

De verschillen zijn klein
Eerder dit seizoen waren de verschillen klein, toen Jong FC Utrecht en TOP Oss in Noord-Brabant tegenover elkaar stonden. Huseyin Dogan zette de Ossenaren op voorsprong, waarna Rayan El Azrak voor de gelijkmaker tekende. Een remise diende zich aan, maar in de slotfase van de partij besliste Delano Ladan het duel in het voordeel van de ploeg van trainer Klaas Wels, die afgelopen week zijn contract bij Tot Ons Plezier Oss met twee jaar verlengde: 2-1.

Aftrap om 20.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – TOP Oss begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s gaan om 19.00 uur open. Niet van de partij op Zoudenbalch? De partij wordt live uitgezonden door FOX Sports en uiteraard doet FC Utrecht ook rechtstreeks verslag via Twitter én Instagram Stories!