Beloftenploeg treft in topvorm stekend MVV Maastricht

15 februari 2019

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie in De Geusselt.

Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij MVV Maastricht. De Utrechtse beloftenploeg treft in De Geusselt een in topvorm stekende tegenstander: de Sterrendragers wonnen de laatste drie partijen die ze speelden in de Keuken Kampioen Divisie. Aan de talenten uit Utrecht de uitdaging aan die reeks vanavond een einde te maken.

De beloftenploeg van FC Utrecht is er bovendien alles aan gelegen de puntenrekening van 2019 te openen. Het team van trainer/coach Robin Pronk verloor dit kalenderjaar van Jong AZ (1-3), FC Twente (1-0), RKC Waalwijk (1-2), NEC (4-1) en Go Ahead Eagles (2-4). Dat laatste duel was afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard, daar waar Jong FC Utrecht de enige zege – in een totaal van vijf partijen – in een officiële ontmoeting met MVV Maastricht eens wist te boeken.

Gegroeid
Jong FC Utrecht verliest, ook tegen clubs die tot de titelkandidaten gerekend worden, zelden met een ruim verschil. “Dat we gegroeid zijn, zie ik”, vertelde oefenmeester Pronk afgelopen maandag na het treffen met Go Ahead Eagles. “Dat meet ik niet alleen af aan deze wedstrijd. Maar de manier waarop we vier goals incasseerden vanavond, daar ben ik zwaar ontstemd over”, gaf hij aan waar het schoentje knelde.

Sterrendragers in beste vorm sinds jaren
Met drie opeenvolgende zeges op zak – MVV Maastricht won achtereenvolgens van TOP Oss (1-3), Telstar (2-0) en Helmond Sport (3-0) – is het vertrouwen groot in het zuiden van Limburg. De Sterrendragers jagen op hun vierde zege op rij, en dat lukte de ploeg voor het laatst in het voorjaar van 2015. “Dit is een rare competitie”, aldus trainer Ron Elsen waarschuwend op de site van MVV Maastricht. “Als je niet scherp aan een wedstrijd start, kun je iedere wedstrijd van ieder willekeurig team zo maar verliezen.”

Live verslag via Twitter
De wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Geusselt om 20.00 uur. Vanuit Maastricht doet FC Utrecht van de partij live verslag via TWITTER. Flitsen van het Keuken Kampioen Divisie-duel passeren de revue in het schakelprogramma van FOX.