Beloften buigen voor Go Ahead Eagles

11 februari 2019

Jong FC Utrecht verliest in Stadion Galgenwaard met 2-4 van ploeg uit Deventer.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) niet voor een stunt kunnen zorgen in de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenploeg uit de Domstad verloor in Stadion Galgenwaard met 2-4 van Go Ahead Eagles.

Mooie goals, zonder meer. Te beginnen met de eerste, die van Keelan Lebon. Een knappe rush van de Fransman, die goed het geduld bewaart als hij afstevent op Hobie Verhulst. En dan, juist op het moment dat je denkt dat de keeper van Go Ahead Eagles hem de bal gaat ontfutselen, het afdrukken. Verre hoek. Raak: 1-2.

Prachtgoal van Pattynama
Nog zo’n fraaie treffer. Die van Shayne Pattynama. De middenvelder, gezegend met een fijne traptechniek, schept de ruimte voor zichzelf die hij nodig heeft om tot een schot te komen. Eens hij die ruimte hééft, haalt hij uit. Verhulst kansloos, de bal tegen de touwen: 2-4.

Dubbele doelpuntenproductie
Maar de fraaiheid van de Utrechtse treffers ten spijt: de in de titelstrijd verwikkelde tegenstander uit Deventer maken er méér. En daar zitten ook wat mooie goals bij, trouwens. Wat te denken van de 1-3 van Jeroen Veldmate (vrije trap, meter of 25 van het doel, korte hoek) en de 1-4, die door Richard van der Venne wordt gescoord. De middenvelder lobt de bal over Jong FC Utrecht-goalie Maarten Paes heen in de verre kruising.

Twee treffers in drie minuten tijd
Diezelfde Veldmate en Van der Venne scoren niet alleen ná de pauze, maar ook voor de rust. Veldmate benut een strafschop die wordt gegeven na een overtreding van Christopher Mamengi op Givan Werkhoven. Na een half uur levert dat ‘Kowet’ een voorsprong op: 0-1. Amper twee minuten later verdubbelt Van der Venne met een schot van een meter of 25 die marge: 0-2.

Heel even hoop
In de tweede helft verkleint Jong FC Utrecht dat verschil via Lebon dus tot één doelpunt, en dat is een marge die perspectief biedt. Maar Go Ahead Eagles, gesteund door 104 meegereisde supporters, maakt aan de Utrechtse hoop snel korte metten. Negen minuten na de aansluitingstreffer van de Fransman, staat het al 1-4 en is de partij zogezegd gespeeld.

Vrijdag naar Maastricht
De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht dient zich al snel weer aan: vrijdag reist het team van trainer/coach Robin Pronk af naar De Geusselt, waar een treffen met MVV Maastricht wacht. De volgende thuismatch van de Utrechtse beloftenploeg is maandag 25 februari. Die dag komt TOP Oss op bezoek in Utrecht. Het treffen met de Ossenaren wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 2-4 (0-2)
30. Jeroen Veldmate (strafschop) 0-1
32. Richard van der Venne 0-2
60. Keelan Lebon 1-2
66. Jeroen Veldmate 1-3
69. Richard van der Venne 1-4
73. Shayne Pattynama 2-4

Gele kaarten: Sylian Mokono (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 871.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (79. Junior van der Velden), Redouan El Yaakoubi; Tim Brinkman (66. Giovanni de la Vega), Shayne Pattynama, Dragos Albu; Mohamed Mallahi (46. Tim Freriks), Jonas Arweiler, Keelan Lebon.

Opstelling Go Ahead Eagles: 
Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate (79. Julius Bliek), Roland Baas; Jeff Stans, Paco van Moorsel, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (72. Bruno Andrade), Givan Werkhoven, Pieter Langedijk (63. Vince Gino Dekker).