Alle van de laatste 12 Eredivisiepartijen die FC Utrecht tegen PSV speelde, werden door de Eindhovenaren gewonnen. Het gecombineerde doelsaldo van dat dozijn matchen: 40-7.

FC Utrecht is de ploeg waarvan PSV het vaakst won in de Eredivisie: 67 keer. In dat klassementje volgt Sparta Rotterdam, met 63 nederlagen tegen de ploeg uit de Lichtstad.

Van de laatste 21 Eredivisiepartijen tegen PSV, won FC Utrecht er 1. Dat was op 16 september 2012. Het werd toen 1-0 voor de Domstedelingen en Dave Bulthuis was de matchwinner. Destijds was Dick Advocaat trainer van PSV.

PSV won dit seizoen 18 van de 20 Eredivisiepartijen die het speelde. De ploeg uit Eindhoven verspeelde alleen op 2 december (Feyenoord-uit, 2-1 nederlaag) en 20 januari (FC Emmen-uit, 2-2) punten.

Vorig seizoen verloor FC Utrecht op eigen veld met 1-7 van PSV. Daarmee werd de grootste thuisnederlaag in de Eredivisie geëvenaard.

Eerder deze jaargang was PSV in het Philips Stadion met 4-0 te sterk voor de Utrechters. Toen scoorden Gastón Pereiro, Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries namens de Brabanders.

PSV verzamelde dit Eredivisieseizoen al 55 punten. Alleen in de seizoenen 1987/1988 (58) en 1985/1986 (55) stond de puntenteller van PSV na 20 duels ook op minimaal 55; als je alle seizoenen omrekent naar een driepuntensysteem.

FC Utrecht verloor de laatste 5 officiële duels die het speelde. De laatste overwinning van de Domstedelingen dateert van 16 december, toen er in de Eredivisie met 2-3 werd gewonnen van sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.

PSV stond dit Eredivisie seizoen in slechts 3 duels op achterstand: 4 minuten tegen FC Groningen, 63 minuten tegen Feyenoord en 24 minuten tegen AZ.

FC Utrecht verloor nog nooit binnen 1 seizoen 6 officiële duels op rij. Verdeeld over 2 seizoenen noteerde de ploeg slechts 1 keer een reeks van 6 nederlagen in alle competities, onder trainer Foeke Booy in april-augustus 2006.

PSV hield dit seizoen 11 keer de 0. Alleen Ajax (12 clean sheets) deed dat deze jaargang vaker.

Het is 1 keer voorgekomen dat FC Utrecht 5 Eredivisiewedstrijden op rij verloor binnen 1 seizoen. Dat was in de jaargang 1995/1996 onder trainer Ronald Spelbos.

PSV maakte dit seizoen in de Eredivisie 22 goals in het laatste kwartier; minimaal 4 meer dan elke andere ploeg. De Graafschap en NAC Breda maakten dit seizoen in totaal 22 goals; net zo veel dus als PSV in enkel het laatste kwartier.

Huidig FC Utrecht-hoofdtrainer Dick Advocaat won als trainer in 1996/1997 met PSV de landstitel. Een seizoen eerder veroverde hij met de Eindhovenaren de KNVB Beker. PSV won 3 keer de Johan Cruijff Schaal onder leiding van Advocaat: in 1996, 1997 en 2012.

Luuk de Jong, PSV’s aanvoerder, is dit seizoen met 18 goals vooralsnog Eredivisietopscorer. In totaal staat hij nu op 125 Eredivisiegoals. Hij heeft nog 1 doelpunt nodig om Piet Keur, Theo de Jong, Ronald Koeman én Willem van Hanegem te evenaren op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie.

De Jong en doelman Jeroen Zoet zijn de enige PSV’ers die dit seizoen nog geen minuut misten.

PSV-trainer Mark van Bommel was aanvoerder van PSV in 2012, toen onder leiding van Advocaat de Johan Cruijff Schaal door de Eindhovenaren werd gewonnen. Van Bommel speelde onder bondscoach Advocaat 15 interlands en scoorde daarin 1 keer.

Bij FC Utrecht ontbreken Riechedly Bazoer en Urby Emanuelson vanwege een schorsing. PSV’s Hirving Lozano staat op scherp