Van de laatste 6 keer dat FC Utrecht uit tegen De Graafschap speelde, verloor de ploeg uit de Domstad slechts 1 maal. Dat was op 12 april 2012, toen de Superboeren met 3-0 te sterk bleken. Rydell Poepon en Michael de Leeuw (2 treffers) scoorden die dag.

Het was op Pakjesavond 2015 dat FC Utrecht en De Graafschap elkaar voor het laatst in Eredivisieverband troffen in Doetinchem. De Utrechters wonnen die dag met 0-1, en Rico Strieder was de matchwinner.

In 3 van de laatste 4 uitpartijen tegen De Graafschap hield FC Utrecht de 0.

Eerder dit seizoen waren de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard met 5-0 te sterk voor de Gelderlanders. Nick Venema (2), Sander van de Streek, Willem Janssen en Gyrano Kerk maakten de goals die dag.

De Graafschap boekte dit seizoen tot nu toe 5 zeges, allemaal op eigen veld.

FC Utrecht verzamelde in de laatste 5 Eredivisiespeelrondes in totaal 1 punt, het minste van alle Eredivisieploegen.

FC Utrecht verloor de laatste 2 uitduels die het speelde. De laatste keer dat FC Utrecht binnen 1 seizoen 3 uitnederlagen op rij noteerde, was in 2013/2014 onder trainer Jan Wouters.

De Graafschap won de vorige 2 thuispartijen die het speelde. De laatste keer dat de Doetinchemmers een langere winstreeks in eigen huis noteerden op het hoogste niveau, was in het jaar 2000. Toen wonnen de blauw-witten 3 maal op rij voor eigen publiek in de Eredivisie.

FC Utrecht won in de Eredivisie 2 van de laatste 15 uitduels die het speelde. Dat waren de zeges op sc Heerenveen (2-3, 16 december 2018) en Willem II (0-1, 28 oktober 2018).

De Graafschap haalde dit seizoen 16 van de 18 punten in eigen huis. In de virtuele stand over alleen alle thuisduels in de Eredivisie staan de Superboeren daarmee op plek 10.

FC Utrecht kreeg dit seizoen 6 rode kaarten, een evenaring van het clubrecord.

Utrechter Youssef El Jebli speelt voor De Graafschap en scoorde dit seizoen 2 keer uit een directe vrije trap. Er zijn 2 spelers die ook meerdere directe vrije trappen benutten: Robin van Persie (Feyenoord) en Lasse Schöne (Ajax); ook allebei 2.

De Graafschap’s clubtopscorers zijn Youssef El Jebli en Fabian Serrarens; allebei met 6 goals op de teller. El Jebli komt uit Utrecht, Serrarens speelde in de jeugdopleiding van de FC uit de Domstad.

Simon Gustafson en Gyrano Kerk voeren de clubtopscorerslijst van FC Utrecht aan. Allebei maakten ze 5 doelpunten.

Ted van de Pavert kan tegen FC Utrecht zijn 200ste competitiewedstrijd spelen in het Nederlandse betaalde voetbal en zijn 150ste voor De Graafschap.

Timo Letschert kan tegen De Graafschap zijn 100ste Eredivisiewedstrijd spelen. Hij bereikte zijn huidige totaal van 99 door te spelen voor FC Utrecht (76), FC Groningen (12) en Roda JC Kerkrade (11).

De Graafschap’s Frank Olijve staat op scherp. Bij FC Utrecht ontbreken Riechedly Bazoer en Urby Emanuelson vanwege een schorsing.