FC Utrecht verloor slechts één van zijn laatste acht Eredivisie-duels met Heracles Almelo. In drie wedstrijden trokken de Domstedelingen aan het langste eind, vier wedstrijden eindigden zonder een winnaar.

 

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 3-1 van de Heraclieden. In Stadion Galgenwaard scoorden Urby Emanuelson en Gyrano Kerk twee prachtige doelpunten binnen één minuut!

In Almelo eindigen de duels vaak in een gelijkspel. Maar liefst vier van de laatste zes Eredivisie-duels tussen de Domstedelingen en de Heraclieden eindigden zonder winnaar.

 

Dat beide teams in ieder geval één doelpunt gaan scoren, daar mogen we vanuit gaan. In dertien van de voorgaande veertien ontmoetingen scoorden beide teams minstens één keer. 

 

FC Utrecht weet het doel makkelijk te vinden als ze op kunstgras spelen. In de laatste vijf wedstrijden op kunstgras scoorden de Domstedelingen telkens meer dan één keer. 

 

Heracles Almelo is aan een goede reeks bezig. De laatste drie Eredivisie-duels (Fortuna Sittard, Ajax en VVV-Venlo) werden allemaal gewonnen zonder een tegendoelpunt te moeten incasseren.

 

Bij Heracles Almelo treft FC Utrecht een oude bekende: Kristoffer Peterson. De Zweedse spits is met elf doelpunten dit seizoen clubtopscorer van Heracles Almelo. 

De cluptopscorer van FC Utrecht is dit seizoen Simon Gustafson. De teller van de Zweedse middenvelder staat momenteel op zes treffers.

 

FC Utrecht kan weer gebruikt maken van Riechedly Bazoer. De middenvelder keert terug van zijn schorsing. 

 

Voor Dick Advocaat is het treffen met Heracles Almelo zijn 335e Eredivisie-wedstrijd waarin hij langs de lijn staat. De hoofdtrainer passeert hiermee Louis van Gaal.