Worldwide: Van Wolfswinkel weer op trainingsveld

18 december 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Ricky van Wolfswinkel, Marc Klok, Tashreeq Matthews en Edson Braafheid.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: mooi nieuws over Ricky van Wolfswinkel, een mijlpaal voor Marc Klok, Tashreeq Matthews terug bij Borussia Dortmund en een update over, still going strong: Edson Braafheid!

Prachtig nieuws vanuit Zwitserland. Daar was oud-speler van FC Utrecht Ricky van Wolfswinkel weer te zien op het trainingsveld van FC Basel. In augustus was het nog de verwachting dat de aanvaller van de Zwitserse topclub zeker een half jaar uit de roulatie zou zijn. Dat vanwege het feit dat bij Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen was ontdekt. Dat is een verwijding in de wand van een slagader. Als het aneurysma scheurt, kan het een hersenbloeding veroorzaken, zo legde de voormalig speler van FC Utrecht destijds uit in een videoboodschap die werd geplaatst op de social mediakanalen van FC Basel. Van Wolfswinkel kan nu al wel met de bal trainen, maar zo benadrukte zijn club in een statement: fysieke duels en het koppen van ballen is nog strikt verboden. Fijn dat je herstel goed vordert, Ricky!

Mijlpaal voor populaire Klok
‘From Amsterdam for Makassar with love’. Gevoel voor dramatiek kan de Indonesische fanbase van voormalig FC Utrecht-voetballer Marc Klok niet worden ontzegd. De middenvelder speelde afgelopen week zijn honderdste wedstrijd voor zijn club PSM Makassar en dat werd met name op social media groots gevierd. Hoewel Klok in Nederland geen wedstrijden in een profcompetitie speelde – na een periode bij Jong FC Utrecht ging Klok voor het avontuur dat hem via Schotland (Ross County), Bulgarije (Cherno More), Engeland (Oldham Athletic) en andermaal Schotland (Dundee FC) in Indonesië bracht – is hij in het voetbalgekke Aziatische land enorm populair. Op Instagram is Klok inmiddels goed voor dik 279 duizend volgers en hij heeft in Makassar een eigen koffiezaak; Koffie O’Klok; ook goed voor dik 15 duizend volgers op ‘Insta’. Het feit dat Klok nu 100 partijen voor de grote club PSM Makassar heeft gespeeld, draagt alleen maar bij aan een verdere toename van zijn populariteit.  

Matthews terug naar Dortmund
Zuid-Afrikaans jeugdinternational Tashreeq Matthews, die vorig seizoen vier keer in actie kwam namens Jong FC Utrecht, is na een relatief korte verhuurperiode bij Helsingborgs IF weer teruggekeerd bij Borussia Dortmund; de club waarvan FC Utrecht de Afrikaan afgelopen seizoen ook huurde. In Zweden kwam Matthews in een periode van vier maanden tot twee optredens van in totaal tien speelminuten in de hoofdmacht.

Braafheid blijft bij Austin Bold FC
Edson Braafheid? Still going strong! Ook in 2020 is de verdediger die in totaal 113 officiële wedstrijden speelde voor FC Utrecht als prof in de Verenigde Staten actief. Deze week werd bekend dat de voormalig Nederlands international zijn verblijf bij Austin Bold FC met één seizoen heeft verlengd. Voor die club speelde Braafheid in het 2019-seizoen vijftien wedstrijden. Naast Braafheid verlengde Austin Bold FC van nog vier spelers de aflopende contracten. “Ik ben er ongelooflijk blij mee de kern van de groep van 2019 ook voor 2020 vast te hebben gelegd”, aldus hoofdcoach Marcel Serrano. “Dit gaat helpen bij het verder ontwikkelen van het team en de relatie van de ploeg met de gemeenschap in Austin.”

De komende weken, vanwege de winterstop, even geen FC Utrecht Worldwide. Medio januari pakken we de draad weer op en verschijnt aflevering 67 van deze rubriek!