Worldwide: Dolblij met één speelminuut

11 december 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Yoshiaki Takagi, Myenty Abena, Matty Willock, Dave Bulthuis en Johan Mårtensson.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een dolblije Matty Willock, Myenty Abena maakt indruk in Slowakije en updates over Yoshiaki ‘Sjakie’ Takagi, Dave Bulthuis en Johan Mårtensson.

Als een absolute aanwinst werd hij afgelopen zomer gepresenteerd bij FC Gillingham. Maar Matty Willock kon bij de ploeg die speelt in de Engelse League One – het derde niveau – vanwege blessures geen moment de verwachtingen inlossen; hij was simpelweg niet inzetbaar. Na één helft te hebben gespeeld op 31 augustus, raakte hij geblesseerd. Afgelopen weekend was het voor jeugdinternational Willock, die 3 Eredivisieduels namens FC Utrecht speelde, dan eindelijk zover: zijn rentree. In de 3-0 zege op Doncaster Rovers in de tweede ronde van de FA Cup was er precies één speelminuut weggelegd voor de middenvelder uit de Manchester United-jeugd. Dolblij was hij ermee. “Als voetballer wil je wedstrijden spelen. Je voelt je nutteloos als je toekijkt vanuit de gym”, aldus Willock in KENT Online. “Het was geweldig om zondag weer deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Ik heb er heel hard voor gewerkt om daar weer toe te kunnen behoren. Ik moet nu nog sterker worden en daar werk ik hard aan. De afgelopen weken heb ik elke dag drie trainingssessies afgewerkt, om maar zo snel mogelijk fit te worden. Ik ben als eerste op de club en als laatste weer weg. Ik heb nu een minuut gespeeld, vanuit hier moet ik het verder opbouwen”, vertelde Willock.

Takagi’s seizoen zit erop
Is voor Willock het seizoen nu eigenlijk pas echt begonnen, voor Yoshiaki Takagi zit de jaargang er al op. De middenvelder van weleer van FC Utrecht, waarvoor de Japanner 38 officiële partijen speelde, deed in 33 van de 42 competitiewedstrijden mee met Albirex Niigata. Met die club eindigde Takagi in de middenmoot van de Japanse J League 2. De voetbaltoekomst van ‘Sjakie’, die deze week 27 jaar werd, is nog ongewis. Zijn contract bij Albirex Niigata loopt af. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Abena maakt indruk in Slowakije
In Slowakije is het sinds deze week winterstop. Fier aan kop in de Fortuna Liga, de hoogste divisie: het Slovan Bratislava van Myenty Abena. De ploeg van de door FC Utrecht opgeleide verdediger heeft een voorsprong van liefst tien punten op achtervolger MSK Zilina, maakte verreweg de meeste goals en kreeg er verreweg het minste tegen. Abena verdient daarvoor absoluut ook een pluim, want de centrale verdediger heeft zich in Bratislava gemanifesteerd als een belangrijke kracht. Abena speelde bovendien in alle vijf tot nu toe gespeelde Europa League-groepsduels de volledige negentig minuten. Je kunt je zomaar voorstellen dat de bondscoach van Suriname, dat sinds kort een stuk eenvoudiger Nederlanders met Surinaamse roots kan selecteren, de naam ‘Abena’ al in zijn notitieblokje heeft genoteerd.

Bulthuis genomineerd, Mårtensson langer bij Örebro SK
Nog maar eens een korte update over Dave Bulthuis, dan. De voormalig verdediger van FC Utrecht greep vorige week met Ulsan Hyundai op één doelpunt naast de landstitel in Zuid-Korea, maar heeft desalniettemin veel indruk gemaakt op de Koreanen. Bulthuis is door K League United namelijk genomineerd voor de awards Newcomer of the Year en Defender of the Year. Voormalig ploeggenoot van Bulthuis bij FC Utrecht Johan Mårtensson heeft er met Örebro SK weer een seizoen opzitten in Zweden. Het contract van de middenvelder werd onlangs verlengd tot en met het seizoen 2021.

Volgende week aflevering 66 van FC Utrecht Worldwide!