Winst voor gastheer Jong FC Utrecht

02 december 2019

Jong FC Utrecht trakteert Almere City FC op nederlaag: 3-1.

Jong FC Utrecht won vandaag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch van Almere City FC. Een 3-1 overwinning op Almere City FC zorgde ervoor dat Jong FC Utrecht de drie punten bij mocht schrijven.

Issah Abass pikt de bal op, kijkt om zich heen en ziet zijn ploeggenoot Jonas Arweiler vrijlopen. De Ghanese aanvaller gaat een één-twee aan met de Duitse aanvaller, die hem werkelijk prachtig teruggeeft. De een-twee is compleet, wat nog rest is de afwerking. Issah Abass heeft daar alle tijd voor. Hij zoekt een hoek uit en laat Joshua Smits kansloos: 2-0.

Dat dit het tweede doelpunt van de avond is, komt door aanvaller Václav Černý. Al binnen tien minuten vindt hij zijn naam terug op het scorebord. Debet daaraan is Justin Lonwijk, die met een afgemeten pass de Tsjech in een kansrijke positie zet. Daar weet de aanvaller dan ook wel raad mee: 1-0 voor Jong FC Utrecht.

Diezelfde Černý staat aan de basis van het derde doelpunt van de avond. Via de rechterkant stoomt de buitenspeler op, heeft geen kind aan zijn directe tegenstander en zet voor. Daar vindt hij Odysseus Velanas, die beheerst afwerkt: 3-0. Het derde doelpunt van de avond, maar niet het laatste doelpunt.

Aan Almeerse zijde valt namelijk een bekend gezicht in halverwege de tweede helft. Aanvaller Nick Venema krijgt zelfs een applaus van het Utrechtse publiek als hij binnen de lijnen komt. Diezelfde Nick Venema zorgt ervoor dat Jong FC Utrecht geen ‘cleansheet’ mag noteren: 3-1. Een eretreffer, zo blijkt later. Het doelpunt komt te laat voor de bezoekers om nog een slotoffensief in te zetten.

Door deze driepunter staat Jong FC Utrecht op de negende plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag is alweer de volgende wedstrijd voor het Beloftenelftal van FC Utrecht. Dan speelt het team uit tegen MVV Maastricht, dat op de zeventiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeert.

Jong FC Utrecht – Almere City FC 3-1 (1-0)

8. Václav Černý 1-0
67. Issah Abass 2-0
88. Odysseus Velanas 3-0
90+3. Nick Venema 3-1

Gele kaart: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht) Bart Meijers (Almere City FC)

Toeschouwers: 574

Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian De Keijzer; Giovanni Troupee, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (78. Junior van der Velden), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk (89. Rida El Barjiji), Odysseus Velanas; Václav Černý, Jonas Arweiler (78. Jeredy Hilterman), Issah Abass

Opstelling Almere City FC: Joshua Smits; Faris Hammouti, Bart Meijers, Damon Mirani, Delvechio Blackson; Anass Bensabouh, Shayon Harrison, Loen (82. Mees Kaandorp); James Efmorfidis (61. Nick Venema), Thomas Verheydt (68. Niek Vossebelt), Torino Hunte