Winst op Varkenoord voor FC Utrecht O16

16 december 2019

Domstedelingen zijn Feyenoord O16 met 3-1 de baas.

FC Utrecht O16 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een fraaie 3-1 uitoverwinning op Feyenoord O16. Daarmee beslisten de Utrechters de strijd om de tweede plek in hun voordeel.

Bij een misstap van Ajax O16 zou FC Utrecht O16 winterkampioen kunnen worden, maar omdat de Amsterdammers geen fout maakten, streden de Utrechters met Feyenoord O16 uiteindelijk om de tweede plek. Het team van trainer/coach Ferdi Vierklau had een gelijkspel nodig om de runner-up plek veilig te stellen.

Op een winderig Varkenoord werd door FC Utrecht O16 vanaf minuut één vol druk vooruit gegeven. Feyenoord O16 probeerde constant vanuit de laatste linie op te bouwen maar strandde steeds op het middenveld van de Utrechters. Op aangeven van Aurelio Oehlers maakte Storm Streng de 0-1. Voor de rust – die FC Utrecht O16 bereikte zonder de geblesseerd uitgevallen Oehlers, die verdienstelijk werd vervangen door Junior ten Hoor – waren er nog diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar die leverden niets op.

In de tweede helft bleef FC Utrecht O16 druk vooruit geven en probeerde het de middenvelders van Feyenoord O16 het zo moeilijk mogelijk te maken. Na een onderschepping en een prachtige steekbal van Ten Hoor maakte Streng de tweede treffer van de middag: 0-2. FC Utrecht O16 behield de controle en wilde meer. En dat kréég het ook. Een prachtig schot in de kruising van Bent Driessen betekende de 0-3. Feyenoord O16 deed in de slotfase nog wel iets terug (1-3) maar daar bleef het ook bij. “We gaan met een heerlijk gevoel de winterstop in met een verdienstelijke tweede plek”, zei Vierklau.