Vergulde Domtoren voor jubilaris Willem Janssen

20 december 2019

Captain van FC Utrecht wordt voorafgaand aan duel met Feyenoord in de bloemetjes gezet.

Voor aanvoerder Willem Janssen was de competitiewedstrijd uit tegen FC Groningen van eerder deze maand de 200ste officiële partij die hij speelde voor FC Utrecht. Daarmee treedt de 33-jarige captain van de Domstedelingen toe tot een select gezelschap. Zondag, voorafgaand aan de kraker tegen Feyenoord, wordt de verdediger in de bloemetjes gezet. Hij ontvangt de bij de mijlpaal van 200 officiële wedstrijden voor FC Utrecht horende Vergulde Domtoren.

Janssen is de twintigste speler die de grens van 200 officiële matchen in FC Utrecht 1 heeft bereikt. De eerste die dat deed? Dat was Leo van Veen. Slechts twee spelers kwamen ooit váker uit in het vlaggenschip van de Domstedelingen dan de goalgetter van weleer. Dat zijn Jan Willem van Ede (461 partijen) en Jean-Paul de Jong (434 duels). De laatste die de barrière van 200 optredens in FC Utrecht 1 slechtte vóór Janssen, was Mark van der Maarel. Die verdediger stevent inmiddels zachtjesaan af op een volgende mijlpaal; die van 300 partijen.

“Eigenlijk had ik destijds mijn zinnen gezet op een transfer naar het buitenland. Maar toen toonde FC Utrecht belangstelling. Binnen een avond was ik klaar om naar FC Utrecht te gaan”, herinnert Willem Janssen zich zijn overgang van FC Twente naar FC Utrecht; in eerste instantie een transfer van tijdelijke aard, die daarna werd omgezet in een permanente move. “Daarvan heb ik nooit spijt gehad. Vanaf dag één voelde ik me hier hartstikke thuis. Ik had het hier zo naar mijn zin en viel zo goed in de groep. Ik wilde nergens anders meer naartoe.”