Super Sunday: weer winst voor FC Utrecht

15 december 2019

Domstedelingen in Erve Asito met 1-3 te sterk voor Heracles Almelo.

Voor de tweede keer op rij heeft FC Utrecht in een uitwedstrijd de volle buit gepakt. De ploeg van trainer/coach John van den Brom was vandaag (zondag) in Erve Asito met 1-3 te sterk voor Heracles Almelo.

Het publiek in Erve Asito gaat nog één keer staan. Na vijf achtereenvolgende overwinningen op het eigen kunstgrasveld zijn de supporters van Heracles Almelo nu al dik tevreden als ze in elk geval nog een puntje kunnen peuren uit de match tegen FC Utrecht. De laatste minuut van de blessuretijd is aangebroken. Robin Pröpper staat achter de bal. Alle Heraclieden, keeper Janis Blaswich incluis, zijn mee naar voren gekomen om iets aan de 1-2 achterstand te doen. Doelman Maarten Paes verwerkt de inzet tot corner. Nog altijd alles en iedereen van Heracles Almelo in de buurt van de Utrechtse goal. En zie daar: de uitgelezen setting voor een razendrappe counteraanval. En precies die legt FC Utrecht op de mat.

Kat in het bakkie!
Bart Ramselaar steekt het hele veld over, met de bal aan de voet en de hete adem van elf Heraclieden in de nek. De Amersfoorter blijft kalm. Overbrugt tien meter, en nog eens tien, en weer, en nog eens, en nog tien. Net zolang tot hij lijkt te denken: nu ben ik dichtbij genoeg, nu kan ik met een afgemeten schuivertje de bal in het lege doel deponeren. En precies zo gebeurt het. De exact 300 meegereisde supporters uit de Domstad vieren feest, de 9.900 uit Overijssel balen: 1-3, kat in het bakkie!

Snel orde op zaken
En zo lukt het FC Utrecht dus opnieuw om een lastige uitpartij in winst om te zetten. Dat terwijl halverwege de balans nog doorslaat in Almeloos voordeel. Door een doelpunt van Orestis Kiomourtzoglou, in de slotfase van de eerste helft, gaan de zwart-witten dan namelijk nog met 1-0 aan de leiding. Maar al snel na de rust brengt FC Utrecht de boel weer in balans. ‘Boem Boem Bart’ Ramselaar jakkert de bal snoeihard de kruising in en brengt daarmee de gelijkmaker op het bord: 1-1.

Kerk slaat toe
FC Utrecht drukt dan door. In een open wedstrijd, waarin over en weer de nodige kansen zijn en Heracles Almelo tevergeefs hoopt op het toeslaan van Eredivisietopscorer Cyriel Dessers, die door de Utrechtse defensie vakkundig in toom wordt gehouden, zijn de Domstedelingen het meest slagvaardig. Gyrano Kerk scoort halverwege de tweede helft de 1-2. Hij draait weg van zijn directe bewaker en komt met een schuivertje; precies voldoende om Blaswich mee in de luren te leggen. 

Van plek acht naar positie vijf
Dankzij de in Erve Asito gescoorde driepunter schuift FC Utrecht weer de nodige plekken op in het klassement van de Eredivisie. Immers: op het moment dat op deze door sommigen tot Super Sunday omgedoopte zondag de bal gaat rollen op het Overijsselse kunstgras, bezet FC Utrecht positie acht op de ranking. Dankzij de overwinning op de Heraclieden gaan de Utrechters Vitesse, sc Heerenveen en Feyenoord voorbij.

FC Groningen-uit en Feyenoord-thuis
Die laatstgenoemde ploeg is volgende week zondag, op 22 december dus, de laatste tegenstander van FC Utrecht in het kalenderjaar 2019. Maar voordat het tijd is voor de kraker tegen het Feyenoord van Dick Advocaat, reist de ploeg van Van den Brom donderdag af naar Groningen. Daar staat in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker een treffen met de plaatselijke FC op de rol.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-3 (1-0)
40. Orestis Kiomourtzoglou 1-0
52. Bart Ramselaar 1-1
70. Gyrano Kerk 1-2
90+4 Bart Ramselaar 1-3

Gele kaarten: Tim Breukers, Lennart Czyborra (Heracles Almelo), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.200.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Tim Breukers, Robin Pröpper, Mats Knoester, Lennart Czyborra; Orestis Kiomourtzoglou, Alexander Merkel (80. Adrian Szöke), Mohammed Osman; Sylvester van der Water, Cyriel Dessers, Mauro Júnior.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Bart Ramselaar, Simon Gustafson (79. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk (87. Giovanni Troupée), Jean-Christophe Bahebeck (69. Sander van de Streek).