Speler van de Maand November: Simon Makienok

06 december 2019

De boomlange Deen valt in de prijzen.

Simon Makienok heeft de meeste stemmen gekregen van de Junior Tigers. Hierdoor mag de Deen zich Speler van de Maand november noemen. Junior Tiger Luca (12 jaar) mocht op Sportcomplex Zoudenbalch de Junior Tigers Speler van de Maand-award overhandigen aan de aanvaller van FC Utrecht.

Vandaag mocht Luca de trofee uitreiken aan Simon Makienok. Luca kwam vanuit school met zijn moeder naar Sportcomplex Zoudenbalch om Simon de prijs te overhandigen. Volgens Luca en heel wat andere Tigers had Simon deze prijs na zo’n lange blessure zeker wel verdiend.

Luca had een aantal vragen voor Simon voorbereid, helemaal in het Engels! Dit had Luca gedaan omdat Simon Deens is, maar gelukkig verstaat de aanvaller ook Nederlands. Luca speelt zelf als rechtsmidden of rechtsbuiten bij DVSU in Lunetten. Daarom is Luca erg benieuwd wat Simon’s mooiste goal ooit is. Dat vond Simon een lastige vraag. Hij vindt zelf dat hij niet hele mooie goals scoort. Hij is spits en staat vaak al in het zestienmetergebied, daarom zijn de goals misschien niet de mooiste maar kunnen ze wel belangrijk zijn. Zo scoorde Simon een keer twee goals op rij in Denemarken waardoor ze een belangrijke wedstrijd wonnen. Ook zijn goal in de beker tegen Exelsior’31 zal hem altijd bij blijven. Hij was zo blij dat hij na al het harde werken weer een goal scoorde!

Luca stelde ook de vraag aan Simon welke club hij al van kleins af aan mooi vindt. Daar was Simon erg duidelijk over: Real Madrid! Luca wilde ook heel graag weten met welke FC Utrecht-speler Simon de beste connectie heeft. Daar hoefde Simon niet heel lang over na te denken, dat is David Jensen. Ze zijn natuurlijk allebei Deens en spreken dus dezelfde taal. Dat vindt hij wel speciaal. Ze zijn nu niet in Denemarken maar kunnen toch samen Deens praten. Simon was erg benieuwd of Luca ook Engels op school kreeg, Luca verstond namelijk alle antwoorden die Simon gaf! Simon vindt Nederlands praten nog wel lastig maar hij verstaat het wel super goed.


Niet alleen Simon kreeg vandaag iets leuks, de aanvaller had ook nog een leuk cadeautje voor Luca meegenomen. Een FC Utrecht-thuisshirt met Makienok erop! Even een handtekening erbij zetten en de dag van Luca kon niet meer stuk. 

Wil jij ook kans maken op en unieke meet-and-greet met jouw favoriete FC Utrecht-speler? Stem dan op de Junior Tigers Speler van de Maand-award!