Ruime zege voor FC Utrecht in oefenduel

09 december 2019

Utrechters op Sportcomplex Zoudenbalch met 4-0 te sterk voor FC Groningen.

FC Utrecht heeft in een vriendschappelijke wedstrijd een even ruime als verdiende overwinning geboekt op FC Groningen. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het vanmiddag (maandag) 4-0 voor de Utrechters, die halverwege al met 3-0 aan de leiding gingen.

Een prachtige bal, dwars door het hart van de Groningse defensie. Urby Emanuelson is de afzender van de pass, Giovanni Troupée de ontvanger. De mee opgekomen rechtsback zet de bal voor en nog voordat de Utrechtse voorwaartsen keeper Jan Hoekstra onder vuur kunnen nemen, komt Bart van Hintum er tussen. De captain van de Groningers voorkomt weliswaar dat een Utrechtse aanvaller kan afdrukken, hij passeert wel zijn eigen goalie. Op slag van rust gebeurt het, en 3-0 staat het na die eigen treffer.

Snelle 2-0
Binnen een kwartier staat FC Utrecht al op een 2-0 voorsprong tegen de Groningers. Bart Ramselaar, een dag eerder nog trefzeker tegen de Trots van het Noorden in de Eredivisiewedstrijd tussen beide teams in het Hitachi Capital Mobility Stadion, schiet de bal vanaf een meter of 25 in de hoek. Doelman Hoekstra laat het leer door z’n handschoenen glippen (1-0) en is in de twaalfde minuut van de partij weer geklopt. Dan is het Issah Abass die de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen werkt: 2-0.

Sterk spel
De voorsprong is het logische gevolg van een sterk spelend FC Utrecht, dat door middel van goed veldspel de Groningers ver weet terug te drukken op het kunstgrasveld op Sportcomplex Zoudenbalch. Grote kansen zijn er ook nog voor Abass (alleen op Hoekstra af, de doelman houdt de bal tegen), Jean-Christophe Bahebeck (kopbal, naast) en Simon Makienok (in de tweede helft in de ploeg gekomen voor Bart Ramselaar; kopbal, naast).

Abass bepaalt de eindstand
Het duurt tot de allerlaatste tellen van de partij voordat FC Utrecht de score verder opkrikt. Nadat doelman David Jensen enkele malen aan het werk is gezet door Michael Breij is het aan de andere kant van het veld raak. Eros Maddy spurt weg bij zijn directe bewaker en wordt naar de grond gewerkt in de zestienmeter. De strafschop die door de goed leidende arbiter Martin Wateler wordt toegekend, wordt door Abass feilloos benut: 4-0.

Volgende klus: Heracles Almelo-uit
FC Utrecht werkt de komende dagen toe naar de volgende competitie-opdracht: Heracles Almelo-uit. De kaartverkoop voor de wedstrijd die in Almelo zondag om 16.45 uur begint is in volle gang en duurt nog tot en met, zolang de voorraad strekt, donderdagavond.

FC Utrecht - FC Groningen 4-0 (3-0)
5. Bart Ramselaar 1-0
12. Issah Abass 2-0
42. Bart van Hintum (eigen doelpunt) 3-0
90. Issah Abass (strafschop) 4-0