Op het trainingscentrum van FC Twente pakte Utrecht O17 deze zaterdag haar 8e overwinning van het seizoen. Hoewel er eigenlijk niet veel meer op het spel stond voor beide ploegen, immers Utrecht was al geplaatst voor de kampioenspoule en FC Twente kon dat niet meer halen, wilden beide ploegen er een goede wedstrijd van maken. Utrecht zette vanaf het begin hoog druk en Twente probeerde daaronder uit te voetballen. De Domstedelingen kregen binnen de minuut al de eerste kans via Stan Wassenaar en na vier minuten werd een voorzet vanaf links door een Twentse verdediger met de hand beroerd. Strafschop, oordeelde arbiter Van de Ven. Twente goalie Timo Jansink tikte de inzet van spits Mees Rijks echter uit zijn doel. Na een kwartier kwam Twente eigenlijk voor het eerst in de buurt van keeper Mikki van Sas: een verkeerd ingeschatte bal door Ky-mani van Gonter en een uitglijdende Van Sas zorgden toen meteen voor een voorsprong voor de gastheren. Utrecht bleef daarna de betere ploeg. Voor rust leidde dat echter alleen tot de gelijkmaker. Een voorzet van Juruël Bernadina werd door Rijks binnengeschoten. Voor het overige was met name de laatste pass onvoldoende en ook maar liefst tien hoekschoppen leidden niet tot verder Utrechts succes.

De Utrechtse overmacht werd na tien minuten in de tweede helft dan toch omgezet in een voorsprong toen Van Gonter een voorzet van de bedrijvige linksbuiten Elijah Velland binnenschoot. En toen een klein kwartier later Bernadina een mooie voorzet van Velland bij de tweede paal binnenkopte was de wedstrijd wel beslist. Utrecht combineerde er lustig op los en Twente wist niet meer waar het 't zoeken moest: binnen acht minuten was het 1-6. Achtereenvolgens Bernadina, Mohamed Akharaz en een eigen doelpunt na een scherpe voorzet van Maxwell Rodrigues zorgden daarvoor. Trainer Rudy Jansen bracht gedurende de tweede helft een vijftal wissels om iedereen zijn minuten te laten maken. Utrecht verzuimde echter een hogere uitslag neer te zetten, werd slordiger en keeper Van Sas moest nog twee Twentse kansen onschadelijk maken. Er kwam geen verandering meer in de stand. Jansen keek in zijn nababbel met zijn spelers alvast vooruit naar de tweede competitiehelft: "We eindigen nu zeker bij de eerste drie, dat is een groot compliment voor de jongens. Vandaag heb ik bij vlagen echt goed voetbal van mijn ploeg gezien. Het is zaak de laatste wedstrijd dat te continueren en dan fit aan de start van de kampioenscompetitie te beginnen. Ik denk dat we nog echt veel beter kunnen en wie weet hoe hoog we dan kunnen eindigen."

"13 1-0 Jan Chorushij
"26 1-1 Mees Rijks
"49 1-2 Ky-mani van Gonter
"60 1-3 Juruël Bernadina
"64 1-4 Juruël Bernadina
"67 1-5 Mohamed Akharaz
"70 1-6 Eigen doelpunt FC Twente

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Joshua Mukeh, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu ("74 Siep Keulemans), Juruël Bernadina ("67 Maxwell Rodrigues), Maarten Gravekamp ("61 Achraf Boumenjal), Mees Rijks, Stan Wassenaar ("72 Thomas Thiadens), Elijah Velland ("61 Mohamed Akharaz).