RAC-opleiders krijgen workshops van FC Utrecht en KNVB

03 december 2019

Samen aan de slag met ontwikkeling beleidsplan.

Bestuursleden technische zaken, Hoofd Opleidingen en Technisch Coördinatoren van elf amateurclubs uit de regio Utrecht kwamen in het voorlaatste weekend van november samen op Sportcomplex Zoudenbalch om, samen met FC Utrecht en de KNVB, zich te buigen over de centrale vraag: hoe ontwikkel ik een beleidsplan? Er waren 22 vertegenwoordigers van voetbalverenigingen uit Utrecht en omstreken van de partij bij de workshop.

De KNVB-docenten Eric Trelling en Igor van Gelderen behandelden het programma van de opleiding tot Hoofd Opleiding, gericht op kaderbeleid. Manager Academie Jelle Goes van FC Utrecht gaf de aanwezigen een inzicht in het technische beleid van de jeugdopleiding van de Utrechtse Eredivisionist. In een open en actieve sfeer stelden de enthousiaste aanwezigen volop vragen. Dat was ook het beeld tijdens andere soortgelijke themabijeenkomsten die de laatste weken werden georganiseerd.

De workshop ‘Positief Coachen’ werd verzorgd door jeugdtrainer Quinten Dübendorfer van FC Utrecht. Jack Bijsterveld, eveneens jeugdtrainer van de Domstedelingen, verzorgde de themabijeenkomst ‘Veelzijdig Bewegen’. Alle hoofdtrainers van de selectieteams van de jeugdopleiding van FC Utrecht verzorgen dit seizoen workshops voor de kaderleden van de RAC-clubs.

De thema’s van de workshops zijn samengesteld op basis van de vraag vanuit de RAC-verenigingen. Op deze manier levert FC Utrecht een bijdrage aan de kwaliteit van het jeugdvoetbal in de gehele provincie Utrecht. De samenwerking tussen FC Utrecht en de RAC-clubs krijgt hierdoor een positieve impuls.