Puntendeling op Zoudenbalch

13 december 2019

Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen FC Eindhoven: 2-2

Het beloftenteam van FC Utrecht speelde vandaag (vrijdag) gelijk tegen FC Eindhoven. Het team van René Hake maakte twee doelpunten en kreeg er ook twee tegen: 2-2.

Invaller Mohamed Mallahi pikt de bal op vanaf het middenveld, zoekt zijn directe tegenstander op, maakt een schijnbeweging, kijkt én schiet binnen. Hij tekent aan voor de 2-1 van het team van René Hake. Jong FC Utrecht staat na 75 minuten voor het eerst vanavond op voorsprong tegen FC Eindhoven.

Vroege achterstand

Dat het doelpunt van Mohamed Mallahi vanavond de eerste voorsprong voor Jong FC Utrecht is, is te danken aan een snel doelpunt van Marcelo Lopes. De Portugees profiteert van miscommunicatie achterin bij Jong FC Utrecht en tikt de bal over keeper Fabian de Keijzer in het doel: 0-1. Al na 6 minuten kan het beloftenteam van FC Utrecht aan de bak om de achterstand om te buigen.

Aan de bak, dat is wat Jong FC Utrecht dan ook gaat doen. Het duel is er eentje van veel strijd en duels. Op het zware veld, vanwege de vele regenval, van Sportcomplex Zoudenbalch is het vandaag moeilijk om mooi te voetballen. Justin Lonwijk zet op datzelfde veld Jong FC Utrecht weer naast de Eindhovenaren. Via een Eindhovens been schiet hij de bal achter Ruud Swinkels. Een mooi doelpunt is het niet, maar het is hoe dan ook zeer welkom voor de Utrechters.

Late gelijkmaker FC Eindhoven

Na het doelpunt van Mohamed Mallahi probeert Jong FC Utrecht de overwinning over de streep te trekken, maar door een laat doelpunt van FC Eindhoven gaat die vlieger niet op. Na pogingen van onder anderen Regino Cicilia en Maarten Peijnenburg, valt de bal vijf minuten voor reguliere speeltijd dan toch binnen. Wie het doelpunt heeft gemaakt is voor velen op de tribunes onduidelijk, maar hij de 2-2 wordt gelabeld als (ongelukkig) eigen doelpunt van Justin Lonwijk.

In de laatste minuten probeert Jong FC Utrecht, onder meer door een aanvallende wissel, toch de overwinning nog uit het vuur te slepen. Het mag niet baten, beide teams stappen met een punt van het veld op Sportcomplex Zoudenbalch.

De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is direct de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Go Ahead Eagles komt op 20 december op bezoek in Utrecht. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 2-2 (1-1)

7. Marcelo Lopes 0-1
14. Justin Lonwijk 1-1
76. Mohamed Mallahi 2-1
84. Justin Lonwijk e.d. 2-2

Gele kaarten: Karim Essikal, Rigino Cicilia, Samy Bourard (FC Eindhoven), Jonas Arweiler, Mohamed Mallahi (Jong FC Utrecht)