Patrick Joosten op huurbasis naar Sparta Rotterdam

31 december 2019

FC Utrecht-aanvaller verruilt de Domstad tijdelijk voor Rotterdam.

Aanvaller Patrick Joosten maakt de rest van dit seizoen af bij Sparta Rotterdam. De 23-jarige voetballer sluit per direct op huurbasis aan bij de selectie van de Eredivisionist uit Rotterdam.

Patrick Joosten maakte in 2015 de overstap van N.E.C. naar FC Utrecht. In Nijmegen genoot hij het grootste deel van zijn jeugdopleiding en maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Na 40 officiële wedstrijden voor FC Utrecht, werd Patrick Joosten vorig seizoen verhuurd aan VVV-Venlo. Voor de Limburgers speelde de aanvaller 32 wedstrijden en wist hij zes keer te scoren. Dit seizoen maakte Joosten in 9 officiële wedstrijden zijn opwachting bij FC Utrecht. FC Utrecht heeft een optie om de samenwerking met Patrick Joosten met een jaar te verlengen tot medio 2021.

“Op dit moment is het maken van speelminuten het belangrijkst voor de ontwikkeling van Patrick”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Deze minuten waren niet gegarandeerd bij FC Utrecht, daarom hebben we samen met Patrick gekeken naar de beste oplossing. Die hebben we gevonden in een huurperiode bij Sparta Rotterdam. Bij Sparta kan hij vlieguren maken op Eredivisie-niveau. Wij wensen hem hierbij dan ook veel succes.”