Kennis over online wereld bij ouderen bijgespijkerd

16 december 2019

FC Utrecht en maatschappelijk partner Norton verzorgen themabijeenkomst tijdens De Derde Helft.

De online wereld stond centraal bij De Derde Helft van afgelopen vrijdag. Tijdens dat wekelijkse samenzijn bij USV Hercules hielpen FC Utrecht en maatschappelijk partner van de club Norton de dertig aanwezige ouderen bij het beter leren kennen van de mobiele devices die zij met regelmaat gebruiken.

Goedgehumd en met smartphones en tablets in de hand stapten de ouderen de kantine van USV Hercules binnen. Daar waren ook FC Utrecht’s OldStars van de partij om te ondersteunen bij de activiteit. De Derde Helft is een wekelijkse bijeenkomst en een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van het samenzijn is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Door voort te bouwen op de kracht van het verenigingsleven en de verbroedering van sport, wordt een oudervriendelijke sportomgeving gecreëerd en ontstaat een sociaal actieve leefwereld voor ouderen. Eens per maand sluit FC Utrecht hierbij aan.

Afgelopen week was de online wereld dus het thema. Via een leuke puzzel kwamen ouderen achter interessante wetenswaardigheden over de online wereld. Als afsluiter gingen alle aanwezigen met een fles champagne en een Norton Virusscanpakket naar huis.