Jong FC Utrecht pakt een punt in De Geusselt

06 december 2019

Utrechtse beloftenploeg speelt gelijk tegen MVV Maastricht: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan De Geusselt. Daar eindigde het duel met MVV Maastricht in 1-1. Jonas Arweiler opende voor de rust de score en na de break bepaalde Anthony van den Hurk de eindstand. 

Het is een doelpunt uit het boekje; letterlijk en figuurlijk. De treffer van Jong FC Utrecht tot stand zien komen, is alsof je getuige bent van een sjabloontraining op een doordeweekse middag op Zoudenbalch. Maar het decor is anders; en de belangen zijn dat ook. Geen trainingsveld, maar een stadion. Geen trainingsvorm, maar een match waarin het gaat om punten. Des te bevredigender dat de uitvoering perfect is. Uiteindelijk is het Jonas Arweiler die afrondt op aangeven van Eros Maddy: 0-1.

MVV krijgt acht tellen
De eerste helft loopt dan tegen het einde en MVV Maastricht lijkt een flinke knauw te hebben opgelopen door de goal van de Utrechtse beloftenploeg. Het draait vierkant bij de Limburgers, die er maar niet in slagen door de Utrechtse linies heen te spelen. Gefluit vanuit de tribunes, vertwijfeling op het veld; MVV Maastricht oogt aangeslagen. Nog niet knock-out, maar wel acht tellen gekregen. Wankelend. Klaar voor de genadeklap.

Op de been gehouden
En juist daar wringt deze avond het schoentje voor de Utrechters. Want de talenten uit de Domstad verzuimen die allesbeslissende tik uit te delen. Ja, er wordt bij vlagen goed en zelfs frivool gespeeld en ja, dat resulteert erin dat de bal in de buurt van het MVV-doel in Utrechts bezit is. Maar dan is het zaak af te drukken, door te zetten; de wedstrijd te killen, zogezegd. Dat laat Jong FC Utrecht na. Het houdt MVV Maastricht als het ware op de been. En dat kost twee punten.

Een punt gepakt, er twee verspeeld
Want tien minuten voor tijd, als het achterin bij Jong FC Utrecht even niet goed staat, slaan de Limburgers dan toe. Captain Anthony van den Hurk, die samen met de andere routinier Joeri Schroijen al de hele avond de voornaamste troef van de Sterrendragers is, kopt de bal binnen: 1-1. Jong FC Utrecht slaagt er weliswaar voor het eerst sinds de toetreding tot de Eerste Divisie in een punt te oogsten in De Geusselt; het verspeelt er eigenlijk ook twee.  

Volgende pot: FC Eindhoven-thuis
Op vrijdag 13 december komt Jong FC Utrecht weer in actie. Die dag, op Sportcomplex Zoudenbalch, speelt de beloftenploeg uit de Domstad tegen FC Eindhoven. Dat is het enige team uit de Keuken Kampioen Divisie waartegen de talenten uit Utrecht dit seizoen nog niet speelden. De kaartverkoop is inmiddels uiteraard in volle gang in de FC Utrecht Fanshop en ONLINE

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 1-1 (0-1)
37. Jonas Arweiler 0-1
79. Anthony van den Hurk 1-1

Gele kaarten: Eros Maddy (Jong FC Utrecht). 

Toeschouwers: 3.500.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling MVV Maastricht:
Gilles Deusings; Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Thibaut Van Acker, Raoul Last; Luc Mares (75. Urho Nissilӓ), Thijmen Goppel, Joeri Schroijen; Koen Kostons (46. Serhat Kot), Anthony van den Hurk, Joshua Holtby (88. Shermaine Martina).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Davy van den Berg, Odysseus Velanas (74. Mohamed Mallahi); Eros Maddy (84. Jeredy Hilterman), Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (90+1. Yassine Tekfaoui).