Jong FC Utrecht ontvangt FC Eindhoven

13 december 2019

Utrechtse beloftenploeg vanavond (vrijdag) weer in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht maakt vanavond (vrijdag) de eerste van twee Keuken Kampioen Divisie-cirkels rond dit seizoen. De beloftenploeg uit de Domstad treft FC Eindhoven; de enige ploeg die het deze jaargang nog niet tegenkwam in competitieverband. Het slotduel van de heenronde van dit seizoen begint vanavond om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

Met een punt op zak reisde Jong FC Utrecht vorige week terug naar het hart van het land na een uitmatch tegen MVV Maastricht (1-1). Het was voor het eerst sinds de toetreding van de Utrechtse beloftenploeg tot de Eerste Divisie dat MVV-uit niet resulteerde in een nederlaag, maar toch was oefenmeester René Hake niet in zijn sas. “We hebben onszelf tekortgedaan”, vond hij. “We lieten het na om de wedstrijd te beslissen.”

Op naar de volgende mijlpaal
Het punt dat in De Geusselt werd gepakt, was het 27ste van dit seizoen. Daarmee heeft de beloftenploeg van Jong FC Utrecht na 18 van de 38 speeldagen al de totaalscore geëvenaard van de jaargang 2017/2018. Eerder al werd de oogst van het volledige seizoen 2018/2019 (23 punten) overtroffen door de manschappen van Hake. De volgende mijlpaal: het puntentotaal van de jaargang 2016/2017. Toen, tijdens het debuutseizoen van Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie, verzamelden de beloften 37 punten. Dat was destijds goed voor een achttiende plek in de eindklassering. Op dit moment staan de talenten uit Utrecht op plek negen.

Veel doelpunten bij FC Eindhoven
FC Eindhoven staat op de dertiende plek van de ranglijst. De Brabanders maken relatief veel doelpunten (29, slechts 1 minder dan nummer vier FC Volendam) maar krijgen ook relatief veel treffers om de oren (40, slechts 1 minder dan nummer negentien Helmond Sport). De Brabanders verloren de laatste drie partijen die ze speelden. Achtereenvolgens bleken SC Cambuur (0-3), TOP Oss (3-1) en FC Volendam (1-4) te sterk voor de blauw-witten. De Eindhovenaren wonnen in de Keuken Kampioen Divisie op 9 augustus voor het laatst op vreemd terrein. Toen werd NEC in het Goffertstadion met 1-2 geklopt door de ploeg van Ernie Brandts. Branco van den Boomen scoorde destijds beide treffers voor de Brabanders. Hij is inmiddels in een ander blauw-wit tenue te bewonderen; dat van De Graafschap.

Kassa’s open om 19.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Eindhoven begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Wie niet van de partij is, kan een verslag van de wedstrijd volgen via het Twitterkanaal van FC Utrecht. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports.