Jong FC Utrecht ontvangt Almere City FC

02 december 2019

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Zoudenbalch.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Almere City FC. Het treffen tussen de nummers tien en elf van het klassement begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Bepaald niet voor het eerst dit seizoen zorgde Jong FC Utrecht, vorige week, voor een stunt. Op bezoek bij titelkandidaat NEC hielden de Utrechtse talenten knap stand: 0-0. Eerder dit seizoen slaagden de Domstedelingen er al in punten af te snoepen van nummer 1 SC Cambuur, nummer 2 De Graafschap en nummer 4 NAC Breda; evenals NEC stuk voor stuk teams die inzetten op promotie naar de Eredivisie.

Weerzien met Nick Venema
Mede dankzij die stuntpunten staat de ploeg van trainer/coach René Hake op plek 10 van de rangschikking. En gaat het dus in feite als favoriet de wedstrijd in tegen Almere City FC, dat elfde staat. De Flevolanders namen vorige week afscheid van oefenmeester Robert Molenaar vanwege, zo was te lezen op de site van de ploeg uit Almere, tegenvallende resultaten, de manier van spelen en een gebrek aan progressie. Ole Tobiasen is nu de hoofdcoach van de ploeg waarvoor onder anderen FC Utrecht-huurling Nick Venema speelt.

Punten
Het punt dat Jong FC Utrecht vorige week in Nijmegen pakte, was in zekere zin speciaal. Het was namelijk het 23ste punt van het seizoen en daarmee evenaarde de ploeg van Hake het totaal aantal punten dat tijdens jaargang 2018/2019 werd verzameld. De Utrechtse beloften kunnen, qua puntenaantal, nu het vizier richten op het verbeteren van seizoen 2017/2018, toen de Domstedelingen aan het einde van de rit 27 punten op de teller hadden staan. De volgende mijlpaal in dat opzicht is nog een stuk uit zicht, trouwens. In het seizoen 2016/2017, toen de talenten uit Utrecht debuteerden op het één na hoogste niveau, werden 37 punten gepakt.

Kassa’s om 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Almere City FC begint vanavond (maandag) om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Wie niet van de partij is, kan de match volgen via het verslag van FC Utrecht op Twitter of via FOX Sports, dat het duel rechtstreeks uitzendt.