Jong FC Utrecht eindigt 2019 met nederlaag

20 december 2019

Go Ahead Eagles maatje te groot voor Domstedelingen.

Jong FC Utrecht eindigt 2019 met een 0-3 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Op Sportcomplex Zoudenbalch is Maël Corboz de boosdoener. Mede dankzij zijn twee treffers zorgt Corboz ervoor dat de Domstedelingen met lege handen achter blijven.

Nog vijf minuten tot scheidsrechter Stan Teuben gaat fluiten voor het rustsignaal. Go Ahead Eagles is bezig aan een aanval en stoomt op richting het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht. Richard van der Venne dribbelt tot de achterlijn en legt de bal terug op Maël Corboz. De middenvelder van Go Ahead Eagles twijfelt geen moment en schiet die bal snoeihard in de bovenhoek: 0-2.

Corboz
Het is diezelfde Corboz die vanavond ook de score opent. Na ruim een kwartier spelen geeft Martijn Berden een voorzet. Via de kluts belandt de bal voor de voeten van de Amerikaanse voetballer van Franse afkomst. Doelman Fabian de Keijzer weet zijn vingertoppen er nog tegenaan te krijgen, maar het mag niet baten: 0-1.

Spaarzame kansen
Jong FC Utrecht speelt vanavond geen kansloze wedstrijd. De Domstedelingen komen een aantal keer gevaarlijk richting het doel van Hobie Verhulst, maar weten de trekker niet over te halen. Bij een mooie solo van Hicham Acheffay scheelt het centimeters en ook bij het schot van Justin Lonwijk scheelt het een haar of de Domstedelingen komen tot scoren.

Op slot
Uiteindelijk is het Jenthe Mertens die de wedstrijd definitief op slot gooit. De Belgische vleugelverdediger soleert langs een aantal spelers van Jong FC Utrecht en besluit vervolgens om uit te halen. Zijn schot eindigt laag in de onderhoek achter doelman De Keijzer: 0-3.

Winterstop
Voor Jong FC Utrecht is de winterstop nu aangebroken. De Domstedelingen komen pas weer op 10 januari in actie. Op die dag spelen de Domstedelingen een competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Om 20.00 uur wordt er dan afgetrapt op De Vijverberg.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-3 (0-2)
17. Maël Corboz 0-1
40. Maël Corboz 0-2
85. Jenthe Mertens 0-3


Gele kaarten: Justin Lonwijk (Jong FC Utrecht), Antoine Rabillard (Go Ahead Eagles)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 314

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (35. Junior van der Velden), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas, Justin Lonwijk; Mohamed Mallahi (80. Jeredy Hilterman), Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (63. Eros Maddy)

Opstelling Go Ahead Eagles:
Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (90. Joran Swart), Elso Brito; Maël Corboz (90. Zakaria Eddahchouri), Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard, Martijn Berden (67. Adrian Edqvist)