Jong FC Utrecht aan de bak in De Geusselt

06 december 2019

Talententeam uit Utrecht vanavond (vrijdag) in actie tegen MVV Maastricht.

De beloftenploeg van FC Utrecht mag vanavond aan de bak in De Geusselt. Daar wacht voor het talententeam van trainer/coach René Hake een Keuken Kampioen Divisie-duel met MVV Maastricht. De pot begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht reist met vertrouwen af naar het zuiden van Limburg. De Domstedelingen verzamelden zeven punten uit de laatste drie speeldagen. Naast een puntendeling in Nijmegen tegen NEC werd er op Sportcomplex Zoudenbalch afgerekend met respectievelijk Jong AZ (2-1) en, afgelopen maandag, Almere City FC: 3-1. “Vrijdag moeten we weer zo fris mogelijk aan de start verschijnen. De een gaat daar beter mee om dan de ander. Nu hebben we een extra dag ten opzichte van vorige week, dus een extra dag om fris te zijn. Ik ga ervanuit dat iedereen goed herstelt”, aldus Hake met het oog op MVV-uit, na het duel met Almere City FC.

Plek negen
Mede dankzij de driepunter van afgelopen maandag vindt het team van Hake zich nu terug op plek negen van de ranglijst. De nummers acht (NEC, 1 punt meer), zeven (Go Ahead Eagles, 1 punt meer) en zes (Excelsior, 2 punten meer) zijn bovendien binnen bereik. Het gat met het rechterrijtje, dat wordt aangevoerd door Almere City FC, is nu vier punten.

Op jacht naar een unicum
Ver verwijderd van die plekken staat op dit moment MVV Maastricht. De Sterrendragers zijn de nummer zeventien van het klassement en samen met nummer achttien TOP Oss tot nu toe de minst scorende ploeg van het seizoen. MVV Maastricht vond 17 keer het net, tegenover 27 treffers van Jong FC Utrecht. Het zal de Limburger sterken dat ze de voorbije drie seizoenen steeds de volle buit pakten op eigen veld tegen het talententeam uit de Domstad. Het werd respectievelijk 4-1 (2016/2017), 3-1 (2017/2018) en 4-2 (2018/2019) in De Geusselt, toen Jong FC Utrecht daar op bezoek kwam. Jong FC Utrecht zal, op haar beurt, jagen op een unicum: winnen aan de Geusseltweg.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij op FOX Sports. Voor een live verslag van de volledige wedstrijd, volg FC Utrecht op Twitter.