Hake: 'Onszelf tekort gedaan'

06 december 2019

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht laat zijn licht schijnen over MVV Maastricht-uit.

Het is Jong FC Utrecht voor het eerst sinds de toetreding tot de Eerste Divisie gelukt een punt te pakken in Maastricht tegen MVV en met dat punt is het puntentotaal van de jaargang 2017/2018 - 27 stuks - al geëvenaard; en dat terwijl er pas 18 van de 38 matchen dit seizoen gespeeld zijn. Dat alles ten spijt houdt oefenmeester René Hake van Jong FC Utrecht geen lekker gevoel over aan de 1-1 tegen MVV Maastricht. FCUtrecht.nl sprak met de trainer/coach in de catacomben van De Geusselt.

“We hebben onszelf vanavond tekort gedaan”, valt Hake met de deur in huis. “Na de 0-1 van Jonas Arweiler sloeg bij MVV de vertwijfeling toe. We hebben het daarna niet goed uitgespeeld. “Als je hier de 0-2 maakt, heb je een grote kans om te winnen”, benadrukten we tijdens de rust. Maar dat is dus niet gelukt. We hielden MVV als het ware in leven.”

En MVV? Dat gaf tien minuten voor tijd een teken van leven. Anthony van den Hurk kopte raak: 1-1. “Onze defensieve organisatie stond op dat moment niet goed. Dat doet ons dan direct de das om. We leverden in balbezit te weinig kwaliteit op de helft van de tegenstander. Dat is doodzonde.”

Dat neemt niet weg dat het Utrechtse doelpunt was om door een ringetje te halen, zo mooi. “Echt geweldig”, glundert Hake. “Het was zoals we besproken en getraind hadden. Dat lukt dan echt niet altijd, hoor, in wedstrijdverband. Maar vanavond dus wel en dan is dat echt genieten.”

“Wat we vanavond op de helft van de tegenstander hebben laten zien, past niet bij onze kwaliteiten”, aldus Hake. “Te vrijblijvend? Nee, zo wil ik het niet noemen. Maar we lieten het wel na om de wedstrijd te beslissen. Dat moeten we leren.”