Hake: ‘Moeizame wedstrijd met veel strijd’

13 december 2019

Trainer/Coach René Hake blikt terug op het duel met FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht deelt vandaag (vrijdag) de punten met FC Eindhoven op eigen veld. Trainer/Coach blikt met FCUtrecht.nl in de spelerstunnel van Sportcomplex Zoudenbalch terug op het 2-2 gelijkspel.

“Teleurstellend”, begint trainer/coach René Hake zijn terugblik. “Uiteindelijk geef je aan het eind toch die 2-1 voorsprong weg. Dat is dan niet echt prettig om op terug te kijken in deze moeizame wedstrijd. We wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We kwamen al snel op achterstand, waardoor je weet dat je het nog lastiger krijgt. Onder moeilijke omstandigheden, met een moeilijke bespeelbaar veld, speel je tegen een ploeg die dan gaat terugzakken op eigen helft. Dan moet je je terug knokken in de wedstrijd en dat deden we, we kwamen op gelijke hoogte.”

Over de tweede helft is Hake duidelijk: “Het is vooral wij op hun helft, waarbij FC Eindhoven er af en toe in de omschakeling uitkomt. Als je dan met een goede goal op 2-1 komt, moet je die wedstrijd uitspelen. Dat lukte vandaag niet, omdat we drie corners achter elkaar weggeven. Dat die bal dan ongelukkig via Justin binnen valt, kan Justin niet zo heel veel aan doen.”

“Op het laatst proberen we een extra spits in te brengen om toch te winnen. Die kans hebben we gehad met een schot van Jonas Arweiler. Aan de andere kant heeft Eindhoven toen ook een kans op een treffer gehad. Als je kijkt naar de totale wedstrijd, hadden we niet per definitie meer verdiend, maar we hadden de overwinning wel moeten binnenhalen. Dat is zonde. Dit is de tweede wedstrijd op rij die we hadden moeten winnen, maar niet winnen. Dat is de volgende stap die we moeten zetten: Moeizame wedstrijden omzetten in winst”, aldus de oefenmeester van Jong FC Utrecht.

Hoogtepunten zag hij wel: “De strijd was er wel, dat was vandaag ook nodig. We wisten dat het een moeizame wedstrijd zou worden, dan moeten ze strijd leveren. Die strijd zijn ze aan gegaan, dat is zeker goed!”

De volgende opponent van Jong FC Utrecht is Go Ahead Eagles, op Sportcomplex Zoudenbalch. “Nog één keer thuis in 2019, tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd is natuurlijk een grote uitdaging voor ons. We willen de laatste thuiswedstrijd van dit jaar goed afsluiten. We zijn dit seizoen thuis nog ongeslagen, dus dat is iets wat we willen vasthouden. Ook zijn we de afgelopen vijf wedstrijden nog ongeslagen. In die wedstrijd moeten we ook voor de winst gaan”, blikt René Hake alvast kort vooruit op het duel van 20 december.