Transfernieuws op de tweede dag van de maand: verdediger Emil Bergström wordt door FC Utrecht verhuurd. De international van Zweden strijkt neer bij de Zwitserse topclub FC Basel, dat een optie tot koop heeft op de achterhoedespeler.

September is ook de maand waarin FC Utrecht een eigen G-voetbalteam presenteert. Elf voetballers met een beperking komen in de jaargang 2019/2020 uit in de rood-witte kleuren van FC Utrecht, dat deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie. “FC Utrecht is er voor iedereen, daarom stimuleren wij de sportparticipatie in de regio. Ook voor kinderen met een beperking”, aldus Commercieel Directeur Joost Broerse van FC Utrecht.

Aansluitend op de presentatie van dat team vindt een Provinciebezoek plaats. Voetballers, coaches en medewerkers van de club waaieren uit over de regio met als doel het stimuleren van de sportparticipatie onder kinderen die een afstand ervaren tot het reguliere voetbal. Het wordt een geweldige middag.  

FCUtrecht.nl wordt genomineerd voor Website van het Jaar. De site is in het begin van 2019 volledig vernieuwd en strijdt met onder meer Ajax, PSV en Feyenoord om de award.

FC Utrecht introduceert het FC Utrecht Voetbalkamp. In de herfstvakantie kunnen kinderen drie dagen trainen zoals bij de FC Utrecht Academie.

Er wordt ook een samenwerking aangegaan met 6D Sports Nutrition. Het merk, met hoofdkantoor in België, heeft zich tot medio 2020 aan de Eredivisieclub uit de Domstad verbonden, met de optie voor nog een seizoen.

Aanvaller Aurelio Oehlers tekent zijn eerste profcontract. De 15-jarige aanvaller is speler van FC Utrecht O16 en bovendien Nederlands jeugdinternational. “We zien veel potentie in hem, vanwege zijn voetballende kwaliteiten en zijn atletisch vermogen”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam.

Nog meer contractnieuws: de samenwerking tussen FC Utrecht en De Ridder BV is met vijf jaar verlengd. Dat vloeit voort uit het feit dat de Utrechtse Eredivisionist en het familiebedrijf uit Soesterberg de voorbije periode reeds op een zeer prettige en succesvolle wijze met elkaar samenwerkten.