Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht valt in de prijzen. De oefenmeester van de beloftenploeg wordt verkozen tot Beste Trainer van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie en neemt het Bronzen Schild in ontvangst.

Het scoutingsteam, zo wordt bekendgemaakt, wordt van versterking voorzien. Oud-voetballer Patrick Zwaanswijk en FC Utrecht gaan met elkaar een samenwerking aan. Zwaanswijk woont en werkt, onder meer als assistent-trainer van het nationale elftal Onder 23, in Australië. “Hij heeft een interessant netwerk opgebouwd, dat voor ons van meerwaarde kan zijn”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Veel Australische (jeugd)spelers kunnen immers een Europees paspoort aanvragen, of hebben deze reeds in het bezit.”

De KNVB maakt bekend dat wordt gestart met VAR-communicatie op de videoschermen in de Eredivisiestadions. Op het moment dat de VAR contact zoekt met de scheidsrechter over een mogelijke herziening van een beslissing, wordt vanuit het ARAG KNVB Replay Center per tablet ingevoerd om welke situatie het gaat. Bijvoorbeeld: ‘check mogelijk hands’ of ‘doelpunt afgekeurd – buitenspel’. Dit bericht wordt dan rechtstreeks gepubliceerd op de videoschermen.

In het kader van de Kinderboekenweek worden de kinderen uit de groepen 3 en 4 van basisschool Pastoor Dr. Delteykschool in Werkhoven ontvangen in de spelersbus van FC Utrecht door jeugdspelers en stafleden van de club om voorgelezen te worden. De groepen 5 en 6 van de school uit Werkhoven krijgen een gastles uit het lesprogramma van FC Utrecht Leert over financiën.

Tientallen leden van FC Utrecht’s kids club Junior Tigers genieten met volle teugen als ze een dag beleven als reporter van FC Utrecht. De kinderen krijgen onder meer de kans met reporter Corné in ’t Hout te praten over zijn vak en worden door social mediaspecialist Joris van Peer bijgepraat over onder meer Instagram en hoe de club dat kanaal inzet. Perschef Tamara Bouwmans vertelt over haar vakgebied. Natuurlijk wordt alle opgedane kennis ook in de praktijk gebracht tijdens een heuse Kids Persconferentie, waarbij de spelers Sander van de Streek, Maarten Paes, Mark van der Maarel en Sean Klaiber aanschuiven.

Op directievlak een wijziging: Thijs van Es wordt benoemd tot Algemeen Directeur van FC Utrecht. Joost Broerse gaat zich als Commercieel Directeur volledig toespitsen op de ontwikkeling en groei van corporate partnerships. De functie van Zuidam blijft onveranderd; op de naam ervan na. Die wordt: Technisch Directeur. “Ik ben er natuurlijk trots op om benoemd te worden tot Algemeen Directeur van de club van mijn stad, FC Utrecht”, aldus Van Es. “Op het technisch domein presteren we de afgelopen 4 seizoenen in de subtop. Het is zaak om op alle vlakken, zowel intern als extern, door te blijven ontwikkelen en daarmee structureel een subtopper te zijn. Daar gaan we in de komende jaren alles aan doen, met de visie als leidraad.”

De eerste editie van ‘FC Utrecht Café’ wordt georganiseerd. Dat gebeurt in samenwerking met Maatschappelijk Partner Yarden in Grand Café Daelwijck. Het initiatief wordt samen met Stichting met je Hart, Douwe Egberts en King Arthur georganiseerd voor de eenzame ouderen in Utrecht, zodat zij samen herinneringen kunnen ophalen en het leven kunnen vieren. De activiteit vormt de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid.

Het eSports-team van FC Utrecht wordt in de laatste week van oktober versterkt. Melvin Boere wordt aangetrokken. De 20-jarige Pro Gamer uit Nieuwegein heeft zich voor het seizoen 2019/2020 verbonden aan FC Utrecht eSports, waartoe deze jaargang ook Pro Gamer Jaey Daalhuisen uit Nieuwegein en Christiaan van der Mark uit Woudenberg behoren.

De maand wordt afgesloten met een cupzege. In Rijssen wordt Excelsior’31 met 1-4 geklopt. De Man van de Avond, zonder enige twijfel: Simon Makienok. De boomlange Deen maakt na een lange, intensieve revalidatieperiode zijn langverwachte rentree op het veld en zet zelf de kroon op zijn avond, door vlak voor tijd te scoren.

Adam Maher valt in de prijzen. De middenvelder wordt door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand. Maher is op basis van statistieken de best presterende speler in oktober, zo blijkt.