Tijdens de eerste zaterdag van de maand wordt ’s avonds de loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker verricht bij FOX Sports. FC Utrecht wordt gekoppeld aan FC Groningen. De Utrechters spelen uit tegen de Groningers.

Tijdens de thuismatch tegen Fortuna Sittard wordt een Stress- en Spanningstest gehouden in Stadion Galgenwaard. Middels een live doorvertaling naar de schermen in Stadion Galgenwaard werden de spannings- en stresslevels gedurende de wedstrijd aan de aanwezige supporters getoond. De actie is op touw gezet door hoofdsponsor Zorg van de Zaak die, in aanloop naar de landelijke week van de werkstress, op deze wijze aandacht vraagt voor het bespreekbaar maken van stress op de werkvloer.

Het project Tikkie Terug wordt opgestart. Dat is in het leven geroepen om dementie te bestrijden, eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en oude tijden te doen herleven. Bij de aftrapbijeenkomst in Huize Transwijk in Utrecht zijn, naast zo’n 150 ouderen, ook grootaandeelhouder Frans van Seumeren en Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht aanwezig.

Zakelijk nieuws: de samenwerking tussen FC Utrecht en Holland Casino Utrecht wordt voortgezet. Ook het partnership met IT4Kids wordt verlengd.

De website van FC Utrecht valt in de prijzen. Het digitale thuis van de Domstedelingen wordt uitgeroepen tot Website van het Jaar in de categorie Voetbalclubs. “Het winnen van deze prijs is een bekroning op de digitale strategie die FC Utrecht enkele jaren geleden organisatiebreed heeft ingezet”, aldus Van Es. “Ons team heeft, samen met The Valley, een online platform neergezet waarop we trots kunnen zijn.”

Op social media ontpopt FC Utrecht zich als eerste Eredivisieclub met een eigen Face Filter op het mateloos populaire Instagram. De filter geeft supporters van de club de kans hun voorliefde voor de FC uit de Domstad op geheel eigen en creatieve wijze te tonen aan hun Instagram-volgers.

Een statement in het Nederlandse betaalde voetbal: Racisme? Dan voetballen we niet! Met deze boodschap laten clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hun afkeer horen tegen discriminatie en kwetsende spreekkoren op de tribunes.

De Bunnikside, die inmiddels van een speciaal staangedeelte is voorzien, wordt opnieuw in de rode verf gezet; zo maakt FC Utrecht samen met Bouwpartner HORNBACH bekend. De verf die in eerste aanleg is aangebracht, blijkt niet opgewassen tegen het intensieve gebruik op wedstrijddagen.

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt de 32ste skybox van FC Utrecht geopend. Samen met de spelers Willem Janssen, Urby Emanuelson en Joris van Overeem verrichten zo’n 25 kinderen de officiële opening ervan. Het WKZ wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Met de ingebruikname van de skybox is FC Utrecht er altijd voor de kinderen van het WKZ. Zij kunnen in de skybox, elke dag van het jaar, terecht om samen te gamen, te chillen of te genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht.

Aanvaller Issah Abass is in de maand november met Jong Ghana op pad. Dat team, bijgenaamd Black Meteors, speelt de Africa U23 Cup of Nations. De beste drie ploegen kwalificeren zich voor de Olympische Spelen van 2020. Jong Ghana eindigt, na een verloren penaltyserie tegen Jong Zuid-Afrika, als vierde.