De maand begint goed voor FC Utrecht. De club krijgt, dankzij de vele meespelende supporters, van de VriendenLoterij een financiële injectie van maar liefst 172.827 euro. Nooit eerder was het bedrag dat FC Utrecht van de VriendenLoterij ontving zo groot. De schenking gaat naar de jeugdopleiding, onder meer voor scholing voor de jeugdspelers, zodat zij naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid.

Op de eerste dag van de maand is Stadion Galgenwaard het decor van een FIFA19-toernooi. Liefst 200 deelnemers komen af op de eSports-activiteit van FC Utrecht, dat ervan is overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld.

Een hoogtepunt op het vlak van producties van de media-afdeling is in de maand maart een Mini Doc over Nick Venema. In de documentaire, die in première gaat op het YouTube-kanaal van de club en daarna ook op FOX Sports te zien is, wordt de jonge spits uit Austerlitz geportretteerd.

Er zijn wisselingen in de Raad van Commissarissen. Paul Verhoeff en Adriaan Aarts zwaaien af als commissaris. Pieter Leyssius en Marco Peek worden aan de RvC toegevoegd.

De maand maart is in Utrecht toch vooral de maand van het tramdrama. FC Utrecht staat bij de verschrikkelijke gebeurtenis stil tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Rondom de wedstrijd worden de first responders van het drama op het 24 Oktoberplein geëerd. Ook wordt er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken en spelen de spelers van FC Utrecht met rouwbanden. Op verzoek van supporters worden alle toeschouwers gevraagd in de 18de minuut - in verband met de datum van het drama - een minuut lang te applaudisseren voor de first responders die hun uiterste best hebben gedaan.

De spelers en stafleden van FC Utrecht trekken eind maart weer de provincie in. Deze keer om een hartverwarmend verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. Verschillende selectiespelers van de Utrechtse eredivisionist nemen voor een middag de mantelzorgtaken van de supporters over. Met verschillende bezoeken in de provincie start FC Utrecht-hoofsponsor Zorg van de Zaak een landelijke campagne om aandacht te vestigen op mantelzorgers.

Op de laatste dag van de maand bereikt David Jensen een bijzondere mijlpaal. De Deense doelman speelt dan namelijk zijn honderdste officiële wedstrijd namens FC Utrecht. Er zijn slechts zes keepers die meer officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht speelden dan Jensen. Dat zijn Jan Willem van Ede (461), Harald Wapenaar (178), Michel Vorm (166), Hans van Breukelen (162), Robbin Ruiter (157) en Jorgen Henriksen: 154.