Een droevig bericht bereikt Utrecht begin juni. Oud-trainer Barry Hughes is op 81-jarige leeftijd overleden. Enkele weken later verliest FC Utrecht in de persoon van Henk Vonk een rasechte clubman. Vonk overlijdt op 77-jarige leeftijd.

Juni is ook de maand waarin diverse versterkingen voor de A-kern worden vastgelegd. Wat te denken van Adam Maher, die op de misschien wel meest iconische plek van Utrecht wordt gepresenteerd: bovenop de Dom. “We zijn er trots op dat een speler van zijn kaliber voor ons kiest en zijn ervan overtuigd dat hij wat extra’s toevoegt aan de selectie”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij gelooft in het sportieve plan en de ambities van FC Utrecht.”

Ook diverse talenten worden (langer) vastgelegd. Zo komt Dion Versluis over van FC Dordrecht, tekent jeugdspeler Achraf Boumenjal zijn eerste FC Utrecht-contract evenals Mees Rijks, wordt Eros Maddy overgenomen van Jong Ajax en wordt Tommy van Butselaar opgepikt bij NAC Breda. Tommy St. Jago’s contract wordt opengebroken en verlengd.

Mutaties ook in de eSports-ploeg van FC Utrecht. Culemborger Danny Hazebroek verlaat de club uit de Domstad, die Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen van Feyenoord overneemt.

Met maar liefst 50 regionale amateurclubs, beter bekend als RAC-clubs, sluit FC Utrecht een nieuwe overeenkomst. De Utrechtse Eredivisionist geeft daarmee het regionale amateurvoetbal een nieuwe boost. “Wij hebben passie voor de regio en geloof in de samenwerkingen met regionale amateurclubs”, aldus Zuidam. “Wij willen samen met de clubs in de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen, en daarvoor zijn de vijftig overeenkomsten die we vanavond hebben gesloten van groot belang.”

Eervol nieuws voor de media-afdeling van de club: de FC Utrecht-documentaire ‘The Lensky Project’ is genomineerd voor de prijs ‘FOX Sports Doc van het Jaar’. Het is voor de tweede keer dat een documentaire van FC Utrecht is genomineerd voor de prijs ‘FOX Sports Doc van het Jaar’. Eerder al was die eer toebedeeld aan de docu ‘David di Tommaso, voor altijd nummer 4’.

In de maand juni genieten OldStars-teams van tal van clubs op Sportcomplex Zoudenbalch met volle teugen tijdens het DOM Toernooi, een Walking Football-evenement dat FC Utrecht organiseert. Even verderop zijn het juist de jongste supporters van de club die in de watten worden gelegd; de leden van FC Utrecht’s Junior Tigers bouwen hun tentjes op op het veld van Stadion Galgenwaard voor de activiteit ‘Slapen op de Middenstip’.

Vanaf het seizoen 2020/2021 zijn alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie stadions rookvrij, zo wordt in juni bovendien bekendgemaakt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl, opgezet door de initiatiefnemers Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij (een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds).

Sponsornieuws is er in juni ook: T-Mobile vervangt Tele2 op de wedstrijdshirts van FC Utrecht. Juni is ook de maand waarin de nieuwe Nike-collectie wordt gelanceerd. De nieuwe outfits van de Utrechters worden met veel enthousiasme ontvangen.

In Zwitserland wordt geloot voor de tweede voorronde van de Europa League. FC Utrecht komt te weten dat het daarin speelt tegen de winnaar van het eerste ronde-onderonsje tussen HSK Zrinjski Mostar uit Bosnië en Herzegovina en Akademija Pandev uit Noord-Macedonië.

Honderden toeschouwers melden zich langs de lijn op Zoudenbalch voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Oefenmeester John van den Brom maakt onder een stralende zon zijn entree op het Utrechtse trainingsveld. Enkele dagen later al staat de eerste oefenpot van het nieuwe seizoen op de rol. Een thuiswedstrijd voor Van den Brom; namelijk: in Amersfoort. FC Utrecht wint met 6-1 van Amersfoorts Elftal. Leon Guwara scoort de eerste goal van de nieuwe jaargang.

Nicolas Gavory gaat niet met FC Utrecht de nieuwe competitie in. De Fransman wordt door de Utrechters verkocht aan Standard Luik. “Met Standard Luik zijn we een passende transfersom overeengekomen voor zijn nog lopende contract bij FC Utrecht, waar we zeer tevreden mee kunnen zijn”, aldus Zuidam over de transfer van de linksback.