Een druk begin van de maand op het gebied van transfers. Al snel in juli wordt bekend dat verdediger Dario Dumic in het seizoen 2019/2020 door FC Utrecht wordt verhuurd aan het Duitse SV Darmstadt 98. En er zijn ook permanente uitgaande transfers: spits Cyriel Dessers wordt verkocht aan Heracles Almelo en aanvaller Lukas Görtler wordt door FC St. Gallen uit Zwitserland van de Utrechters overgenomen.

Staan daar inkomende transfers tegenover? Jazeker! Zo presenteert FC Utrecht aanvaller Václav Černý. De Tsjech komt over van Ajax. “De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met deze transfer, dus het is mooi om te zien dat nu de handtekeningen onder het contract staan”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest Václav voor het plan wat we bij FC Utrecht voor ogen hebben met hem. Dat zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities.”

De inkt op die overeenkomst is nog maar net opgedroogd, of een volgende aanvallende versterking wordt voorgesteld. Adrián Dalmau wordt van Heracles Almelo overgenomen. “Een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal”, zo omschrijft Zuidam de Spanjaard. “Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor verdedigers. Bovendien is Adrián snel, handig met de bal en kan hij geweldig koppen. Hij is een complete spits, een echte nummer 9.”

De spits rondt in Stadion Galgenwaard papierwerk af en trekt daarna naar Harsewinkel; een Duits plaatsje waar de selectie van de Utrechters op trainingskamp is. De stage wordt afgesloten met deelname aan de Interwetten Cup. FC Utrecht wint dat toernooi in Meppen, vlak over de grens bij Emmen, dankzij zeges op SV Meppen en Fortuna Düsseldorf.

Een week na die toernooiwinst wordt het nieuwe uittenue van de Domstedelingen gelanceerd. Het shirt is voor het eerst verkrijgbaar tijdens de Open Dag van FC Utrecht; een evenement dat ondanks de vele regenval toch doorgang kan vinden en bovendien drukbezocht is. Redouan El Yaakoubi is er niet meer bij. De Jong FC Utrecht-speler verruilt daags voor de happening de beloftenploeg van de Domstedelingen voor Keuken Kampioen Divisie-team Telstar.

Zo heftig het regent op de dag van de Open Dag, zo verzengend is de hitte op de dag waarop FC Utrecht tegen HSK Zrinjski Mostar speelt in de Europa League. Nog nooit eerder is het in Nederland zo heet. En op het heetst van de dag? Precies: dan staat de pot van FC Utrecht ingepland. Dik 17 duizend toeschouwers zien hoe de match in 1-1 eindigt.

De wedstrijd FC Utrecht – HSK Zrinjski Mostar is de eerste partij waarbij FC Utrecht’s programmaboekje FC Today ook online te raadplegen is. Van die nieuwe mogelijkheid wordt grif gebruik gemaakt.

Zoals de maand begint met transfernieuws, zo eindigt die daar ook mee. Op de voorlaatste dag van juli maakt FC Utrecht bekend dat het centrale verdediger Justin Hoogma in de jaargang 2019/2020 huurt van TSG 1899 Hoffenheim.