Hoe warm het er ook is; FC Utrecht komt van een koude kermis thuis in Bosnië en Herzegovina. De Domstedelingen verliezen in de return van de tweede voorronde van de Europa League met 2-1 van HSK Zrinjski Mostar, nadat een week eerder de onderlinge ontmoeting in Stadion Galgenwaard in 1-1 eindigt. Daarmee is het Europese avontuur van FC Utrecht snel afgelopen.

Aan het nieuwe Eredivisieseizoen wordt, enkele dagen later, goed begonnen. Tegen ADO Den Haag is er een snelle 2-0 achterstand, maar toont het team van trainer/coach John van den Brom veerkracht: 2-4 voor de Domstedelingen wordt het. Maarten Paes staat onder de lat. Hij is de nieuwe eerste doelman van de FC.

In aanloop naar ADO Den Haag-uit wordt op FCUtrecht.nl een nieuwe rubriek gelanceerd. Daarbij in de hoofdrol: programmaboekjes uit de archieven. Op die manier wordt de historie van de club en meer in het bijzonder de geschiedenis van een specifiek onderonsje steeds belicht. Ook nieuw, maar dan voor een vermoedelijk wat jonger publiek: de FC Utrecht Matchday Podcast. Voor alle thuiswedstrijden van FC Utrecht praten de Podcasters Corné in ’t Hout en Dick Teunen je in pak ‘m beet een kwartier bij over wat er allemaal staat te gebeuren in en rondom Stadion Galgenwaard.

Middenvelder Zineddine Bourebaba wordt aan de selectie van FC Utrecht O19 toegevoegd. De Fransman, 16 jaar, komt over van AS Monaco.

Het contract van aanvaller Gyrano Kerk wordt opengebroken en verlengd. “Gyrano is een vaste en belangrijke kracht in ons eerste elftal, die zich de voorbije seizoenen geweldig heeft ontwikkeld. Met zijn power, snelheid en acties is hij een belangrijk wapen in onze aanval”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht.

Ook de overeenkomst van Jong FC Utrecht-speler Rayan El Azrak wordt vernieuwd. Zuidam: “Wij zien in Rayan een speler die de potentie heeft om op termijn een vaste waarde in het eerste elftal te worden.”

“Hij is binnen- en buiten de lijnen een uithangbord voor de club. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten en de jeugd in Utrecht, die ervan dromen ook ooit in Stadion Galgenwaard te spelen”, vertelt Zuidam die maand ook. In dit geval gaat het over Willem Janssen. De captain van FC Utrecht heeft zijn handtekening in de Domstad gezet onder een nieuwe, opengebroken en verlengde overeenkomst.

Datzelfde doet Sean Klaiber. “Sean is een jongen van de club, van de regio. Hij is na het doorlopen van de jeugdopleiding al jaren een vaste waarde in ons eerste elftal”, stelt Zuidam. “In die ploeg heeft hij zich de voorbije periode ontwikkeld tot een echte key player. Het is een speler met veel kwaliteiten en we zijn ervan overtuigd dat er nog meer rek in zit.”

Zuidam wordt andermaal op de foto gezet in een skybox bij de presentatie van Bart Ramselaar. De Amersfoorter, uit de FC Utrecht-jeugd, wordt door de Domstedelingen overgenomen van PSV; de club die hem enkele jaren daarvoor nog kocht van FC Utrecht. “Bart Ramselaar komt weer thuis, en dat voelt voor beide partijen erg goed”, slaat Zuidam de spijker op z’n kop.

Uitgaande transfers zijn er ook. Othmane Boussaid sluit zich op huurbasis aan bij NAC Breda, Nick Venema wordt verhuurd aan Almere City FC. Jong FC Utrecht-middenvelder Samir Ben Sallam en FC Utrecht O19-aanvaller Ibrahim El Kadiri maken gelijktijdig de overstap naar FC Volendam.

FC Utrecht staat bij het thuisduel met VVV-Venlo stil bij het overlijden van oud-voorzitter Cees Werkhoven. Werkhoven, die preses is van de Domstedelingen van 1976 tot 1981, is 87 jaar geworden en na een kort ziekbed in Nieuwegein overleden. In de periode waarin Werkhoven voorzitter van de FC is, bereidt de club zich voor op het betrekken van stadion Nieuw Galgenwaard.

Er worden geïntensiveerde samenwerkingen gesloten met a.s.r. (maatschappelijk partner) en Ready to Eat, dat als rugsponsor aan FC Utrecht wordt verbonden. “Ik ben er ontzettend trots op dat wij met Ready to Eat de rug van het FC Utrecht-shirt gaan sieren”, zegt Gert Lukassen, eigenaar van het in Nieuwegein gevestigde bedrijf. “Als groot supporter van FC Utrecht ben ik al jarenlang aanwezig bij de thuiswedstrijden, die ik vanuit de skybox van ons bedrijf bekijk. Met Ready to Eat timmeren wij flink aan de weg en via het rugsponsorschap en exposure rondom thuiswedstrijden willen wij de naamsbekendheid van ons merk nog verder vergroten.”

Ook Wesley Sneijder verbindt zich aan FC Utrecht. Hij treedt toe tot de Business Club van FC Utrecht en betrekt in Stadion Galgenwaard een skybox. “Mijn liefde voor de stad Utrecht is groot en ik heb een heel goede band met Frans van Seumeren”, aldus 134-voudig international Sneijder. “We hebben het er altijd over gehad om bij elkaar te komen en nu hebben we de daad bij het woord gevoegd.”

Op de laatste dag van de maand lanceert FC Utrecht het nieuwe derde tenue. ‘De gouden details op het witte wedstrijdshirt geven het shirt niet alleen extra allure, het verwijst ook naar successen als de bekerwinst in 1985, 2003 en 2004. Ook dit seizoen hoopt FC Utrecht haar status als Cupfighter waar te maken’, zo valt te lezen op het digitale thuis van de club.