De maand april heeft voor de volgers van FC Utrecht op diverse momenten contractnieuws in petto. Zo wordt bekend dat de aflopende verbintenis van doelman Thijmen Nijhuis wordt verlengd tot medio 2022 en wordt het contract van verdediger Christopher Mamengi opengebroken en verlengd tot medio 2024. Ook aanvaller Jeredy Hilterman zet zijn handtekening onder een nieuwe FC Utrecht-overeenkomst, tot medio 2020.

Een inkomende transfer wordt ook gemeld. Aanvaller Hicham Acheffay sluit zich vanaf seizoen 2019/2020 aan bij Jong FC Utrecht. Hij komt over van Vitesse en tekent een contract tot medio 2022.

Mooi nieuws over de FC Utrecht Academie. Voor het vijfde jaar op rij heeft die het predicaat ‘Internationale Voetbalacademie’ behaald. Dat is de hoogst mogelijke status voor een jeugdopleiding. Na een grondige beoordeling, aan de hand van het Kwaliteit- & Performance Programma van de KNVB, is de voetbalbond tot het oordeel gekomen dat de jeugdopleiding van FC Utrecht nog altijd tot de besten van Nederland behoort. Jaarlijks worden de jeugdopleidingen van alle BVO’s in Nederland door de voetbalbond beoordeeld. “Het feit dat we voor het vijfde jaar op rij met onze academie de internationale status hebben behaald, is iets om trots op te zijn”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “In Utrecht gaan én stáán we voor talentontwikkeling op het allerhoogste niveau.”

De maand april is ook de maand waarin de Seizoenkaartcampagne voor de volgende jaargang op gang wordt gebracht. Amper twee dagen na de start van de bestelperiode gaat de duizendste Seizoenkaart al over de toonbank.

De samenwerking tussen FC Utrecht en ROC Midden Nederland wordt in april verlengd en wordt vanaf dat moment geïntensiveerd. Voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard worden handtekeningen gezet onder een nieuwe overeenkomst. FC Utrecht en ROC Midden Nederland zijn belangrijke maatschappelijke spelers in de regio en gaan nog meer gebruik maken van elkaars netwerken, kanalen en relaties voor verdere ontwikkelingen op het gebied van sport en onderwijs door individuen, bedrijven en instellingen te verbinden; zo wordt op dat moment afgesproken.

Stadion Galgenwaard is in april het decor van een door FC Utrecht in samenwerking met maatschappelijk partner Norton georganiseerde speurtocht. Tijdens die tocht leren kinderen van basisschool OMS Sumatralaan uit Zeist spelenderwijs over hoe ze veilig online kunnen zijn.

De jaarlijks terugkerende WKZ-week vindt plaats. Tijdens die week gaan de spelers en stafleden van FC Utrecht op bezoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en zijn de rollen ook omgedraaid, als de kids te gast zijn in Stadion Galgenwaard bij de wedstrijd tegen Vitesse. In de enige echte spelersbus van FC Utrecht worden ze opgehaald en eenmaal in Stadion Galgenwaard, worden ze als ware vips behandeld. Zo bekijken ze de wedstrijd vanuit skyboxen, op door sponsors van FC Utrecht beschikbaar gestelde seats.

Ook een Provinciebezoek vindt plaats. De spelers van FC Utrecht trekken er, evenals de stafleden, op uit voor #heitjevooreenkarweitje en zamelen daarmee geld in voor het WKZ. Zo valt dan te zien hoe Cyriel Dessers een carwash bemant, Simon Makienok lege flessen inzamelt en Willem Janssen ramen lapt.

De FC Utrecht-documentaire ‘The Lensky Project’ gaat in première op FOX Sports. In de aangrijpende docu is te zien hoe Lensky, voor wie op zijn vijftiende de Britse topclubs in de rij staan, ondanks een succesvolle periode bij FC Utrecht terechtkomt in een wereld van drank en drugs.